Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, OTA και γραφεία – 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Ο ιός τρέφεται από κάθε λάθος μας.

Την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, σε καταστήματα λιανικής & υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά

καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής.

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης. Όπως τόνισε είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, και ιδίως στην Αττική.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς αυτή την στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 66 στην Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό.

Αναλυτικά η κυβέρνηση αποφασίζει να γίνει από αύριο υποχρεωτική η χρήση μάσκας:

Για το προσωπικό στα καταστήματα λιανικής και τα γραφεία που έχουν επαφή με κοινό

σε καταστήματα τροφίμων

σε καταστήματα λιανικής

σε κομμωτήρια

στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

σε ταξί

στα σούπερ μάρκετ

σε ΔΕΚΟ, τραπεζες κλπ

σε ιατρεία,

σε ασανσέρ

σε κέντρα αισθητικής

Τέλος Ιουλίου οι αποφάσεις για τα πανηγύρια

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι αποφάσεις για τα πανηγύρια θα ληφθούν στο τέλος Ιουλίου και πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει πει προσωπικά ότι πρέπει να παίρνουμε αποστάσεις από τα πανηγύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαρδαλιάς, Υποχρεωτική, ΔΕΚΟ,chardalias, ypochreotiki, deko