Χαμόγελα με τα νούμερα του τελευταίου 24ωρου: 7 κρούσματα, κανένας θάνατος- Μειώνονται οι διασωληνωμένοι

Ελπίδες ότι τα δύσκολα στη χώρα μας πέρασαν γεννούν οι εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου

Ιδιαίτερα θετικές χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου, δημιουργώντας αισιοδοξία για το ότι τα χειρότερα στην χώρα μας πέρασαν και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον θέμα χρόνου.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, σε ένα 24ωρο τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έπεσαν σε μονοψήφιο αριθμό, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Τα ευχάριστα νέα

ακούστηκαν με χαρά από τα χείλη του Σωτήρη Τσιόδρα χθες, που μετά από αρκετές μέρες ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως δεν υπήρξε απώλεια ζωής, ένα 24ωρο μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του 35χρονου στην Θεσσαλονίκη, που απεβίωσε νικημένος από τον ιό, ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Οι αριθμοί παρουσιάζονται αισθητά μειωμένοι σε όλα τα επίπεδα το τελευταίο 24ωρο, καθώς, για πρώτη φορά από τις 10 Μαρτίου, είχαμε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με τον κ. Τσιόδρα να ανακοινώνει 7 νέες περιπτώσεις.

Εκτός από τα ελάχιστα νέα κρούσματα και τους μηδενικούς θανάτους, ένα ακόμη θετικό στοιχείο που ανακοινώθηκε χθες στην ενημέρωση του Τύπου, είναι το γεγονός ότι μειώνονται και οι περιπτώσεις ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πλέον, οι ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ ανέρχονται σε 55, με την ενδιάμεση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη. Από τους 55 ασθενείς, οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τα 2.408 συνολικά κρούσματα στη χώρα, το 56% αφορά σε άνδρες, ενώ 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα θύματα του ιού στην Ελλάδα παραμένουν 121, εκ των οποίων 32 είναι γυναίκες. Η ενδιάμεση ηλικία είναι τα 74 έτη και 91% αυτών παρουσίαζαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Τέλος, αναφέρεται ότι έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 56.944 κλινικοί έλεγχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα