Μπλόκο στην Διπλή Ανάπλαση από 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκου!

Σημαντική καθυστέρηση, τουλάχιστον 9 μηνών, απειλείται πλέον άμεσα το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, καθώς 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τα οποία στρέφονται κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών και των φιλάθλων της ομάδας, κατάφεραν να μπλοκάρουν, προς το παρόν, την επικύρωση των αποτελεσμάτων της ιστορικής ψηφοφορίας της 30ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, τα 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού,

που διαφωνούν με την προοπτική του νέου γηπέδου, αποφάσισαν αρχικά να προσφύγουν κατά της διαδικασίας επικύρωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας της Παναθηναϊκός ΑΟ (που έδωσε με  68% έγκριση στις συμβάσεις για τη Διπλή Ανάπλαση) η οποία εξεταζόταν σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο.

Παρά ταύτα, οι συγκεκριμένοι 59 προχώρησαν ένα ακόμα βήμα και κατέθεσαν και αγωγή εναντίον του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού!

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Διοικητικό Εφετείο ανέβαλε για τον Φεβρουάριο του 2023 την εκδίκαση που είχε τυπική σημασία, μέχρι να βγει απόφαση για την αγωγή.

Στην αγωγή που κατέθεσαν σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών προσπαθώντας να κωλυσιεργήσουν τη διαδικασία, ζητούν την ακύρωση όλης της γενικής συνέλευσης, με το πρόσχημα ότι οι συμβάσεις θα έπρεπε να υπερψηφιστούν όχι από τα 2/3 όσων συμμετείχαν στη ψηφοφορία, αλλά από τα 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών, ακόμα και όσων δεν ψήφισαν. Παράλληλα, υποστηρίζουν πως δεν έπρεπε να υπάρξει επιστολική ψήφος, η οποία ωστόσο είχε εγκριθεί από το Πρωτοδικείο.

Κίνδυνος για την χρηματοδότηση, κινητοποίηση στους εμπλεκόμενους φορείς

Όλα αυτά, «γεννούν» νέα ζητήματα, καθώς θα πάνε πλέον πολύ πίσω χρονικά οι υπογραφές των συμβάσεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, που ήταν εδώ κι εβδομάδες με το… στυλό στο χέρι και περίμεναν απλά την επικύρωση της Γ.Σ. από το Διοικητικό Εφετείο, προκειμένου να τρέξουν και το θέμα του διαγωνισμού για τον ανάδοχο του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Επιπλέον υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ (και δη των υποστηρικτικών έργων στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές), καθότι τα χρονοδιαγράμματα και για την εκταμίευση των χρημάτων που προέρχονται από την Ε.Ε. είναι πάρα πολύ «σφικτά». Κι αν το όλο θέμα πάει πίσω για ένα χρόνο, είναι πιθανό μέρος αυτών των χρημάτων να μην είναι διαθέσιμο τότε, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο όλο το έργο.

Η πλευρά της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μαζί με την ΠΑΕ, το Δήμο Αθηναίων, αλλά και την κυβέρνηση, μελετούν ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης (17/5) όλα τα νομικά δεδομένα της υπόθεσης κι ετοιμάζουν τις δικές τους κινήσεις προς τους «59», προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα για να ξεμπλοκάρει η υπόθεση και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα επί του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης».

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης (18/5) προγραμματίστηκε συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Μαλακατέ, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασής τους πάνω στο θέμα, μετά τα όσα έγιναν σε νομικό επίπεδο την Τρίτη (17/5).

Keywords
Τυχαία Θέματα