Μπιλ Γκέιτς: «Ο Φάουτσι ήταν ήρωας μου»

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας από τους πολλούς θαυμαστές του γιατρού Άντονι Φάουτσι, του 81χρονου ανοσολόγου που σχεδιάζει να εγκαταλείψει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ στο τέλος του έτους. Μετά από την είδηση αυτή, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, έγραψε στο Twitter την Τρίτη για να επαινέσει τη μακρόχρονη θητεία του Φάουτσι ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και

Λοιμωδών Νοσημάτων και ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

«Τόνι, ήσουν ένας καταπληκτικός δημόσιος υπάλληλος πολύ πριν χτυπήσει ο COVID-19 — και τώρα είσαι ήρωας για εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και εμένα», έγραψε ο Γκέιτς.

Πως γνωρίζονται

Ο Gates και ο Fauci έχουν συνεργαστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Οι δυο τους έχουν μιλήσει τακτικά από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, συζητώντας θέματα όπως η ανάπτυξη εμβολίων και ο τρόπος αντιμετώπισης της εξέλιξης των παραλλαγών του κορωνοϊού, είπε ο δισεκατομμυριούχος στην Washington Post πέρυσι.

Η ομάδα ερευνητών του Ιδρύματος Gates μοιράζεται τακτικά πληροφορίες με τον Fauci και αντίστροφα, πρόσθεσε ο Gates σε μια συνέντευξη του Οκτωβρίου 2021 στο “Squawk Box” του CNBC. «Είναι μια χρήσιμη συνεργασία, την οποία είχαμε πάντα», είπε ο Γκέιτς.

Ο Γκέιτς και ο Φάουτσι συνεργάστηκαν επίσης στο Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης Εμβολίων του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, με τον Φάουτσι να υπηρετεί στο ηγετικό συμβούλιο του σχεδίου από το 2010 έως το 2012.

Φάουτσι και Γκέιτς μαζί στην μάχη κατά του Covid 19

Και οι δύο άνδρες έχουν επίσης καταπολεμήσει επανειλημμένα τις θεωρίες συνωμοσίας που τους κατηγορούν για διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία, που συχνά περιστρέφονται γύρω από τα εμβόλια Covid.

«Είναι απογοητευτικό που είναι πιο εύκολο να κάνεις κλικ σε αυτού του είδους την αποκαλυπτική, υπεραπλουστευμένη εξήγηση παρά, ξέρετε, την αλήθεια για το πόσο σπουδαία δουλειά έχει κάνει ο κόσμος για να λειτουργήσουν αυτά τα εμβόλια», είπε ο Γκέιτς στην Washington Post πέρυσι.

Ο Φάουτσι, ο οποίος έχει συμβουλέψει επτά προέδρους των ΗΠΑ ξεκινώντας από τον Ρόναλντ Ρίγκαν, έγινε ιδιαίτερος στόχος ορισμένων ακροδεξιών πολιτικών αφού διόρθωνε τακτικά ψευδείς ισχυρισμούς για τον κορωνοϊό από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Μερικοί από αυτούς τους νομοθέτες έχουν υποσχεθεί να διερευνήσουν τον χειρισμό της πανδημίας από τον Φάουτσι, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου τον Νοέμβριο. «Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα να υπερασπιστώ αυτό που έκανα και δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε ο Φάουτσι στο Axios την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης

Μπορέλ: Η ΕΕ θα συζητήσει την ανάπτυξη εκπαιδευτικής αποστολής για τον ουκρανικό στρατό

Ρωσικό εξοπλισμό αξίας 17 δισ. δολαρίων έχουν διαλύσει οι Ουκρανοί

ΗΠΑ: Τη διαγραφή 10.000 δολαρίων ανά φοιτητικό δάνειο ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπιλ Γκέιτς, Ο Φάουτσι,bil gkeits, o faoutsi