Αριστοτέλης Ωνάσης: Η απίστευτη ιστορία με τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της συντρόφου του γιου του

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν κατέκτησε τυχαία όσα είχε. Ήταν εργατικός, αμείλικτος, με μαθηματική σκέψη και χωρίς δισταγμούς. Η επιχειρηματική του ευφυΐα, αλλά και η στρατιωτική του πειθαρχεία ήταν τα χαρακτηριστικά εκείνα που τον οδήγησαν στο να γίνει ένας ζωντανός θρύλος.

Το ίδια στάση τήρησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και στην προσωπική του ζωή. Καμία γυναίκα δεν κατάφερε ποτέ να τον κάνει να χάσει τη λογική του και να ξεφύγει της αυτοκυριαρχίας του. Και κανένα από τα παιδιά του δεν κατάφερε ποτέ να τον μετατρέψει σε έναν πατέρα μαλθακό, τρυφερό και ανθρώπινο, τουλάχιστον εκείνα βρίσκονταν εν ζωή.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν ένας αυστηρός πατέρας.

Δεν ήταν, άλλωστε, ένας τυχαίος, καθημερινός άνθρωπος, ούτε και τα παιδιά του ήταν εκείνα της διπλανής πόρτας. Ο Έλληνας μεγιστάνας προσπάθησε να μυήσει από νωρίς τα παιδιά του στο να κατανοήσουν ποια είναι και πόσο σημαντική ήταν, στην παγκόσμια κοινότητα εκείνης της εποχής, η οικογένεια από την οποία προέρχονταν. Για το λόγο αυτό, μεγάλωσε τον Αλέξανδρο και την Χριστίνα με αυστηρότητα και πειθαρχεία και παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις τους, ακόμη και όταν εκείνοι μεγάλωσαν και ήταν, πια, ενήλικοι.

Η Τίνα Λιβανού και ο Αριστοτέλης Ωνάσης με τα παιδιά τους, Χριστίνα και Αλέξανδρο, σε μικρή ηλικία

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν δεχόταν λάθη, ούτε και στιγμές αδυναμίας από τα παιδιά του, καθώς γνώριζε ότι εχθροί και πιστοί ακόλουθοι της οικογένειας περίμεναν ένα λάθος των Ωνάσηδων για να εξαπολύσουν μια επίθεση εναντίον τους. Με το παγκόσμιο βλέμμα να είναι στραμμένο πάνω στην οικογένεια, ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν άγρυπνος φρουρός της τιμής της οικογένειάς του.

Ο κροίσος είναι γνωστό ότι εξαντλούσε την αυστηρότητά του στην κόρη του, Χριστίνα. Ήταν πολλές οι φορές που της είχε μιλήσει σκληρά, την μείωνε και την ταπείνωνε, όταν θεωρούσε πως δεν ανταποκρινόταν στο ύψος των περιστάσεων του ονόματος Ωνάση. Από την άλλη, η αδυναμία που έτρεφε στον γιο του, Αλέξανδρο, ήταν κάτι πέρα από το προφανές. Η αδυναμία του αυτή, ωστόσο, δεν στάθηκε εμπόδιο για τον Αριστοτέλη Ωνάση να είναι αυστηρός με τον γιο του και τις επιλογές που έκανε στη ζωή του. Πατέρας και γιος περνούσαν αρκετό χρόνο μαζί, ιδιαίτερα όταν ο Αλέξανδρος μεγάλωσε και άρχισε να ασχολείται με τις επιχειρήσεις του πατέρα του, καθώς ο Αριστοτέλης έβλεπε στον γιο του τον συνεχιστή της αυτοκρατορίας Ωνάση.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο για έναν επιχειρηματία του βεληνεκούς του Αριστοτέλη Ωνάση, που είχε ένα βασίλειο επιχειρήσεων να διοικήσει, το να ασχολείται με την ερωτική ζωή των παιδιών του, είναι ωστόσο γνωστό πως ο κροίσος είχε επεμβατική συμπεριφορά στην προσωπική ζωή του Αλέξανδρου και της Χριστίνας. Ιδιαίτερα τον Αλέξανδρο τον παρακολουθούσε στενά και, όπως λέει η ιστορία, δεν ενέκρινε ποτέ καμία από τις συντρόφους του, κρίνοντας πως είναι λίγες για εκείνον.

Αριστοτέλης και Αλέξανδρος Ωνάσης

Το αποκορύφωμα της αντίρρησης του Αριστοτέλη Ωνάση στις προσωπικές επιλογές του γιου του ήταν η Φιόνα Φον Τίσεν, η γυναίκα που για τον Αλέξανδρο Ωνάση αποτέλεσε τον έρωτα της ζωής του, ενώ για τον πατέρα του, Αριστοτέλη, ήταν «κόκκινο πανί». Όταν, μάλιστα, η παρουσία της στάθηκε αφορμή για να στηθεί ένα σκάνδαλο γύρω από το όνομα της οικογένειας, η αντίδραση του Αριστοτέλη δεν ήταν καθόλου καλή.

Υπάρχει, μάλιστα, μια φήμη για έναν χαρακτηριστικό διάλογο που είχαν κάνει πατέρας και γιος, σχετικά με το δεσμό του Αλέξανδρου με την Φιόνα, την οποία αφηγήθηκε σε συνέντευξη που έδωσε η οικονόμος του σπιτιού του Ωνάση, Γεωργία Βέττα.

Όπως αποκάλυψε η κ. Βέττα: «O Αλέξανδρος ήταν πολύ καλό παιδί. Εξαιρετικό. Χαμηλών τόνων, σε αντίθεση με τη Χριστίνα. Θυμάμαι, ήταν τόσο ερωτευμένος με τη Φιόνα. Σε εκείνη είχε βρει και την ερωμένη και τη μάνα και όλη τη στοργική αγάπη που του έλειπε. Ήταν έτοιμος να την παντρευτεί. Και τότε του έλεγε ο Αρίστος: «Βρε, παιδί μου, τη Φιόνα θα πάρεις, που έχει την ίδια ηλικία με τη μάνα σου; Αυτή θα παντρευτείς;». Και εκείνος του απαντούσε: «Αυτήν αγαπάω, αυτήν θα παντρευτώ».

Αλέξανδρος Ωνάσης και Φιόνα Φον Τίσεν

Για την ιστορία, ο Αλέξανδρος Ωνάσης και η Φιόνα Φον Τίσεν έζησαν έναν μεγάλο έρωτα. Παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας που είχαν, καθώς η Φιόνα ήταν 16 χρόνια μεγαλύτερη του και το γεγονός ότι ήταν χωρισμένη με δύο παιδιά, οι δυο τους έγιναν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι και το μόνο που θα μπορούσε να τους χωρίσει ήταν ο πρόωρος θάνατος του Αλέξανδρου.

Το ζευγάρι αποτελούσε συχνά αγαπημένο στόχο των φωτογράφων και των δημοσιογράφων. Υπήρχαν παπαράτσι που ακολουθούσαν το ζευγάρι σε κάθε του έξοδο, δημόσια εμφάνιση, ταξίδι, αλλά και στις προσωπικές τους στιγμές, ελπίζοντας για ένα καρέ που θα ξυπνούσε μια πιπεράτη είδηση γύρω από το διάσημο ζευγάρι.

Και υπήρξε η στιγμή που το καρέ αυτό ήρθε.

Ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Κουλούρης ήταν γνωστός για ότι ακολουθούσε τα μέλη της οικογένειας Ωνάση και τα φωτογράφιζε. Σε μια από τις εξορμήσεις του αυτές, ο Κουλούρης ακολούθησε τον Αλέξανδρο Ωνάση και την Φιόνα Φον Τίσεν σε διακοπές που πήγαν στις Σπέτσες. Τη συνέχεια της ιστορίας την αφηγήθηκε η ίδια η Φον Τίσεν, χρόνια μετά, στην κόρη του Δημήτρη Κουλούρη, Αλεξία.

Αλέξανδρος Ωνάσης και Φιόνα Φον Τίσεν

Η Φιόνα Φον Τίσεν αποκάλυψε στην Αλεξία Κουλούρη ότι ο πατέρας της κατάφερε να απαθανατίσει την ίδια γυμνόστηθη στην παραλία, εξασφαλίζοντας φωτογραφίες που θα εξέθεταν κατά πολύ την οικογένεια Ωνάση, αν είχαν κυκλοφορήσει στον Τύπο, ενώ στη συνέχεια της εξήγησε πώς τελικά οι φωτογραφίες αυτές δεν δημοσιεύθηκαν στο ευρύ κοινό.

Όπως εξιστόρησε: «Πριν από πολλά χρόνια, νοίκιασα ένα σπίτι στις Σπέτσες, για να περάσω τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά μου. Φτάνοντας, ο Αλέξανδρος έβγαλε από τις αποσκευές του ένα ζευγάρι κιάλια και εξέτασε προσεκτικά το περιβάλλον. Πίσω από το σπίτι υπήρχε μια σειρά από βράχους, που έμοιαζαν αθώοι. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης εποπτεύει τον χώρο γύρω από τη βίλα. Είχαμε μάθει πια τα κόλπα των φωτογράφων, γι΄ αυτό προσέξαμε ότι στο σημείο δεν υπήρχαν θάμνοι, για να κρυφτούν οι εχθρικοί παπαράτσι».

O Αλέξανδρος Ωνάσης επιτηρεί το σπίτι στις Σπέτσες με κιάλια για τυχόν ύπαρξη παπαράτσι

«Θα μπορούσαμε λοιπόν να ηρεμήσουμε, ωστόσο ο Αλέξανδρος επιτηρούσε την περιοχή γύρω από το σπίτι. Λίγες μέρες αργότερα, φύγαμε για μια μονοήμερη εκδρομή με το καΐκι που είχαμε νοικιάσει και τον καπετάν Γιώργο, που συνήθως μας πήγαινε βόλτες σε ερημικές παραλίες, όπου κάναμε πικ νικ, μακριά από τον κόσμο. Ο Γιώργος είχε ακούσει φήμες για κάποιον παπαράτσο και προσπαθούσε να μας προστατεύσει. Πλέαμε κατά μήκος της ακτής και μόλις αποφασίσαμε να κατέβουμε σε μια παραλία, πλησιάσαμε και περιμέναμε να δούμε αν μας ακολουθούσε κάποιο σκάφος», συνέχισε.

«Προς μεγάλη μας ανακούφιση διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν κανείς. Προχώρησα στην παραλία μακριά από τον κόσμο και, μόλις βρήκα έναν βράχο να με καλύπτει, έμεινα γυμνόστηθη για να κάνω την ηλιοθεραπεία μου. Εκείνη την εποχή ο γυμνισμός ήταν ταμπού. Φεύγοντας είπα στον καπετάν Γιώργο. «Ήσυχα ήταν σήμερα. Κανείς δεν εμφανίστηκε τελικά. Άδικα ανησυχούσες», θυμήθηκε η Φιόνα Φον Τίσεν.

Φιόνα Φον Τίσεν

Στην απομονωμένη βίλα, οι ώρες κυλούσαν ήρεμα. Ο φωτογράφος συνέχιζε τη δουλειά του και η Φιόνα με τον Αλέξανδρο και τα παιδιά απολάμβαναν ανυποψίαστοι τις διακοπές τους. Μέχρι τη στιγμή που ένα απρόσμενο τηλεφώνημα ήρθε να ταράξει την ησυχία τους.

Η αποκάλυψη για τις γυμνόστηθες φωτογραφίες και τον ψεύτικο βράχο

«Ένας φωτογράφος παπαράτσο μας τηλεφώνησε και μας ζήτησε να τον συναντήσουμε, λέγοντας ότι είχε κάτι σημαντικό. Δεχτήκαμε διστακτικά να τον συναντήσουμε σε ένα μικρό εστιατόριο. Μας συστήθηκε με το όνομα Δημήτρης Κουλούρης και μας εξήγησε ότι μας παρακολουθούσε για μια εβδομάδα και πως είχε τραβήξει φωτογραφίες μας. Εκείνος και ο βοηθός του είχαν φτιάξει έναν ψεύτικο βράχο σε έναν λόφο πίσω από το σπίτι», εξιστόρησε η Φιόνα.

Αλέξανδρος Ωνάσης και Φιόνα Φον Τίσεν

Συνέχισε την αφήγησή της, λέγοντας: «Μας εξήγησε πως την ημέρα που ήμασταν στο σκάφος μας ακολουθούσε διακριτικά από απόσταση σε μια άλλη βάρκα. Αντί, όμως να κατευθυνθεί προς την παραλία που ήμασταν, προχώρησε στην επόμενη παραλία, σκαρφάλωσε στον δύσβατο λόφο και γλιστρώντας προς την άλλη πλευρά, έφτασε στην κορυφή, από όπου και μας φωτογράφισε».

Όπως αφηγήθηκε η Φον Τίσεν, ο Κουλούρης υποστήριξε ότι είχε μιλήσει, τότε, με εκδότες ξένων περιοδικών για τις φωτογραφίες της γυμνόστηθης Φιόνα και του προσέφεραν χιλιάδες δολάρια για τις παραδώσει. Η Φον Τίσεν παραδέχθηκε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο Αλέξανδρος Ωνάσης τρομοκρατήθηκαν, πιστεύοντας ότι ο Κουλούρης ήθελε να τους εκβιάσει.

Φιόνα Φον Τίσεν

Η πραγματικότητα, όμως ήταν διαφορετική

«Εκπλαγήκαμε όμως όταν μας πρότεινε το εξής: μας ζητούσε απλώς να ποζάρουμε για εκείνον στο σπίτι, με αντάλλαγμα τα αρνητικά και τις επίμαχες φωτογραφίες», θυμήθηκε η Φον Τίσεν και συνέχισε, λέγοντας: «Μας αιφνιδίασε. Προβληματιστήκαμε πολύ και τελικά αποφασίσαμε ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να δεχτούμε την πρόταση του φωτορεπόρτερ. Έτσι βγήκαν αυτές οι μοναδικές φωτογραφίες με εμένα και τον Αλέξανδρο. Με δική μας συναίνεση. Καμία από τις γυμνόστηθες φωτογραφίες μου δεν κυκλοφόρησε ποτέ».

The post Αριστοτέλης Ωνάσης: Η απίστευτη ιστορία με τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της συντρόφου του γιου του appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα