Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Σφράγισαν την θρυλική «Αθηναία» στο Κολωνάκι

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο γνωστός επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος, αφού αποχαιρέτησε το ιστορικό νυχτερινό μαγαζί του, «Αθηναία» στο Κολωνάκι.

Με τα χρέη του να έχουν εκτοξευτεί στα 800.000 ευρώ, ο επιχειρηματίας έχασε οριστικά το κέντρο που είχε στη δικαιοδοσία του, όταν δικαστικός κλητήρας από την Εισαγγελία εκτέλεσε το πρωί της Τρίτης, την εντολή κατάσχεσης που εξέδωσε η τράπεζα.

Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και με δάκρυα στα μάτια, σύμφωνα

με την Espresso, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος παρέδωσε τα κλειδιά και φεύγοντας πήρε μαζί του μόνο τα 20 κάδρα, που ήταν κρεμασμένα στους τοίχους του, με φωτογραφίες όλων των αστέρων του ελληνικού πενταγράμμου, που έχουν τραγουδήσει εκεί.

Σημειώνεται πως η «Αθηναία» βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα με τιμή πώλησης 865.000 ευρώ, δίχως όμως να βρεθεί αγοραστής.

Το ιστορικό μαγαζί, γνωστό και ως «κοσμική υπόγα», λειτουργούσε από τη δεκαετία του ’40 ως «Miami» και μετονομάστηκε το ’60 σε «Αθηναία».

Ο Παπαργυρόπουλος το απέκτησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, για να συνεχίσει να γράφει μέσα από αυτό (και από το άλλο κέντρο του, τα «Αστέρια») τη δική του ιστορία στη νυχτερινή Αθήνα.

Στέκι της κοσμικής Αθήνας

Η «Αθηναία» έγινε το στέκι όλης της κοσμικής Αθήνας. Κόκοτας, Γλυκερία, Μπονάτσος, Βίσση, Καρβέλας, Γαβαλάς, Δάκης, Βοσκόπουλος, Κατσαρός, Ζαμπέτας, Πουλόπουλος, Νικολάου, Πόλυ Πάνου, Μαίρη Λίντα και Χρηστάκης είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που τραγούδησαν εκεί, ενώ μεταξύ των θαμώνων που πέρασαν από τα τραπέζια του ήταν οι Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ρένα Βλαχοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μιμή Ντενίση, Δημήτρης Μητροπάνος, Πασχάλης Τερζής κ.ά.

Ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος κατάφερε να κερδίσει τους πιο απαιτητικούς Αθηναίους, ρίχνοντας συνέχεια λεφτά στην «Αθηναία» και διατηρώντας την ποιότητα της κουζίνας και της μουσικής σε υψηλά επίπεδα.

Ήταν πάντα ντυμένος με κοστούμι και γραβάτα, χτίζοντας προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες του, οι οποίοι γέμιζαν το μαγαζί επτά ημέρες την εβδομάδα!

Στη θρυλική «Αθηναία» ανάμεσα στον Γιώργο Κατσαρό και στην Ορνέλα Μούτι

Ήταν αυτός που έπεισε τον μαέστρο Γιώργο Κατσαρό να μπει μπουζούκι στην ορχήστρα, χωρίς να φαίνεται σχεδόν, προκειμένου να μη δυσαρεστηθούν οι πελάτες που το απεχθάνονταν. Σε άλλη βραδιά διοργανώθηκε κάλεσμα και το κέφι ήταν τέτοιο, που επενέβη η Αστυνομία για παραβίαση ωραρίου και παραπάνω από 50 κοσμικοί Αθηναίοι συνέρρευσαν στο αστυνομικό τμήμα για συμπαράσταση.

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος κρατάει πλέον τις όμορφες αναμνήσεις ως παρηγοριά, αλλά δεν το βάζει κάτω και δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει να δουλεύει για να μη γεράσει:

«Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω για να μη με πάρει από κάτω. Μου αρέσει να μεγαλώνω, αλλά όχι να γερνάω. Δεν θέλω να κάτσω σπίτι μου και να περιμένω να πεθάνω», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

The post Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Σφράγισαν την θρυλική «Αθηναία» στο Κολωνάκι appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα