Άνοιξε με πτώση η Wall Street – «Βυθίζεται» η μετοχή της Bed Bath and Beyond

Πτωτικά άνοιξε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Σύμφωνα με τους δείκτες, πιέσεις δέχεται ο τομέας της τεχνολογίας και την επενδυτική διάθεση να σταματήσει λόγω της μηνιαίας λήξης δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών και δεικτών αξίας 2 τρισ. δολαρίων.

Αυτήν την ώρα, σε ότι αφορά τους χρηματιστηριακούς δείκτες, ο βιομηχανικός Dow χάνει περίπου 227,24 μονάδες ή 0,65% και βρίσκεται πέριξ των 33.776, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 1,07% στις 4.238 μονάδες και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq διολισθαίνει

κατά 1,78% στις 12.750 μονάδες.

Στο μεταξύ, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ κινούνται ανοδικά την Παρασκευή,  με το 10ετές να προσθέτει 5 μονάδες βάσης στο 2,913% και το 2ετές να σκαρφαλώνει στο 3,238% με άνοδο 3 μ. β. To δολάριο ενισχύεται σήμερα κατά 0,4%

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας, τα οικονομικά γεγονότα που πρωταγωνίστησαν ήταν η έκδοση των πρακτικών της FED. Σε ότι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα παρουσίασαν μια μεταβατική και αντιφατική κατάσταση στην αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα, τα οικονομικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν πως οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ έμειναν αμετάβλητες, ενώ ορισμένες μεγαλές εταιρείες της λιανικής παρουσίασαν απογοητευτικά αποτελέσματα.

Στο επίκεντρο οι δηλώσεις των αξιωματούχων της FED

Η επικεφαλής της Fed του Κάνσας, Esther George, δήλωσε ότι o ρυθμός αύξησης των επιτοκίων παραμένει προς συζήτηση. “Είναι εμφανές ότι η Fed έχει ως κύριο στόχο της τη μείωση του πληθωρισμού, παρόλο που αναγνωρίζει τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί η οικονομία”, δήλωσε ο Richard Hunter, αναλυτής της Interactive Investor.

“Η αγορά εξακολουθεί να στοιχηματίζει υπέρ μιας ήπιας αύξησης των επιτοκίων κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο, αν και αυξάνονται οι ανησυχίες ότι θα μπορούσε να υπάρξει άλλη μια αύξηση κατά 0,75%, με τα επιτόκια να προβλέπεται να κινηθούν στα επίπεδα του 3,5% στις αρχές του 2023. Τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed υποδηλώνουν ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μέχρι να επιτευχθεί η τιθάσευση του πληθωρισμού”, τόνισε σε σημείωμά του ο Hunter.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard, έδειξε την προτίμησή του προς μια αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης. Ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ώστε η αυξητική πίεση στις τιμές να υποχωρήσει κοντά στον στόχο της Fed για πληθωρισμό κοντά στο 2% είναι περίπου 18 μήνες.

Νέα βουτιά της μετοχής της Bed Bath and Beyond

Τα πράγματα άλλαξαν αυτήν την εβδομάδα, όταν ο Ryan Cohen, αποχώρησε από την Bed Bath andBeyond. O όμιλος εταιρειών, εμφάνισε μείωση άνω του 40% για τον τίτλο της Bed, Bath & Beyond, στον απόηχο της ανακοίνωσης του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, Ryan Cohen ότι πούλησε το μερίδιο του στην εταιρεία, αποκομίζοντας κέρδη άνω των 55 εκατ. δολ.

Η μετοχή της Deree χάνει 1,75%, αφού ανακοίνωσε μεν αύξηση κερδών για το γ’ τρίμηνο χρήσης, ωστόσο η εταιρεία αγροτικού και κατασκευαστικού εξοπλισμού έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: Φοβήθηκε στο τέλος της 900 μονάδες – Πάνω από τα 34 εκατ. ευρώ ο τζίρος στον ΟΠΑΠ, πρωταγωνίστησε η Motor Oil

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνοιξε, Wall Street – Βυθίζεται, Bed Bath, Beyond,anoixe, Wall Street – vythizetai, Bed Bath, Beyond