Ανοδικό άνοιγμα για τη Wall Street με βοήθεια από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης, με τις τεχνολογικές μετοχές να πρωταγωνιστούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τους επενδυτές να αναλύουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με αυτά, ο πληθωρισμός αυξήθηκε σταθερά τον Φεβρουάριο, οδηγώντας στο μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος ενός έτους, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών ταξιδιών, σταδιακά αυξάνεται εν μέσω της βελτιωμένης υγειονομικής κατάστασης. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% τον περασμένο μήνα, μετά την άνοδο 0,3% τον

Ιανουάριο. Κατά τους 12 μήνες, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,7%, η μεγαλύτερη άνοδος από τον Φεβρουάριο του 2020, μετά την άνοδο 1,4% τον Ιανουάριο. O δομικός δείκτης τιμών  που δεν περιλαμβάνει τις τιμές ενέργειας και τα τρόφιμα αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση και μόλις 0,1% από τον προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές είδαν με ανακούφιση τα στοιχεία καθώς δεν φαίνεται να επαληθεύονται οι φόβοι για μια ταχύτερη άνοδο από αυτό που ανέμενε η FED. Πάντως, μετά την χθεσινή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, καταγράφεται μια νέα μικρή άνοδός τους την Πέμπτη, με την απόδοση του αμερικανικού κρατικού 10ετούς ομολόγου να κινείται στο επίπεδο του 1,56%.

Η αγορά συνεχίζει να ανησυχεί για μια μεγαλύτερη αύξηση του πληθωρισμού μετά την επερχόμενη τελική έγκριση του πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας,  ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο θα μπορούσε να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αργότερα την Τετάρτη.

Έτσι, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones ενισχύεται στις 32.128,34 μονάδες, με άνοδο 0,93%, ο S&P 500 στις 3.899,51 μονάδες, με άνοδο 0,62% ενώ ο Nasdaq στις 13.179,66 μονάδες, με κέρδη  0,81%.

Σε επίπεδο μετοχών το ενδιαφέρον στρέφεται στην Tesla, η μετοχή της οποίας κινείται με άνοδο 4,14% και της Zoom, που κινείται στο +2,21%. Η μετοχή της Gamestop συνεχίζει ξανά σε διψήφια άνοδο κινούμενη στο +18,66%, ενώ η μετοχή της General Electric υποχωρεί κατά 5,21%, μετά την ανακοίνωση του deal 30 δισ. δολαρίων για τον συνδυασμό των δραστηριοτήτων μίσθωσης αεροσκαφών με την ιρλανδική AerCap Holdings NV, αλλά και της πρότασης για reverse split των μετοχών με σχέση 1 προς 8.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ανοδικό, Wall Street,anodiko, Wall Street