Ανδρέας Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Οι στόχοι για ΑΠΕ, καθαρά καύσιμα και χονδρική φυσικού αερίου

Για τις προκλήσεις και τα σχέδια των ΕΛΠΕ μίλησε σήμερα, πριν από λίγο στο 5ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης της HAEE (Hellenic Association of Energy Economics), o Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης.

Τόνισε ότι στα σχέδια των ΕΛΠΕ είναι να φτάσει ένα χαρτοφυλάκιο των 500 MW στις ΑΠΕ

τα επόμενα 2-3 χρόνια ξεκινώντας από το φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη, με το οποίο η εταιρεία θα αποκτήσει τα πρώτα 230 MW το 2021-2022.

Όπως είπε θα γίνουν και εξαγορές αλλά και κάποια έργα στο εξωτερικό, τα οποία εξετάζονται αν και δεν αποτελεί προτεραιότητα, για την εταιρεία, το εξωτερικό.

Για τη Βόρεια Μακεδονία σημείωσε ότι υπάρχει η βούληση να επανεξεταστούν θέματα επενδύσεων και το πλαίσιο συνεργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σιάμισιης στη σημασία των καθαρών καυσίμων, για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπομπών, και τόνισε «θα πρέπει να υποστηρίξουμε τα καθαρά καύσιμα με την ίδια θέρμη που υποστηρίζουμε τις άλλες πηγές καθαρής ενέργειας». Απαντώντας αν θεωρεί ότι έπρεπε να έχουν μερίδιο τα καθαρά καύσιμα στις ενισχύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, σημείωσε ότι ως εταιρεία τα ΕΛΠΕ δεν έχουν μάθει να στηρίζονται σε οικονομικές βοήθειες και επιδοτήσεις από το κράτος, αλλά ότι τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να «τιμωρούνται».

Τέλος σχετικά με το φυσικό αέριο, σημείωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να επεκταθεί στο καύσιμο αυτό, καθώς τα επόμενα 20-30 χρόνια θα κυριαρχεί στην αγορά και ότι αν δεν πάρει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα στοχεύσει την ανάπτυξή της στη χονδρική φυσικού αερίου με άλλο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα