Αναθερμαίνεται η ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών ομολόγων

13:59 7/1/2020 - Πηγή: Mononews

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών ομολόγων, με δεκάδες εταιρείες να αψηφούν το τεταμένο κλίμα στη Μέση Ανατολή και να διεκδικούν νέα κεφάλαια άνω των 17 δισ. ευρώ.

Στη λίστα των deals κυριαρχούν τράπεζες και ασφαλιστικές με διεθνή παρουσία, όπως η Allianz και η BPCE,

ο αμερικανικός κολοσσός τροφίμων General Mills, ενώ έχουμε και τις πρώτες κοινοπρακτικές εκδόσεις της χρονιάς σε ευρώ από τη Σλοβενία και την Ινδονησία. Στόχος των εταιρειών είναι να «κλειδώσουν» το υπερβολικά χαμηλό κόστος δανεισμού που μπορούν να εξασφαλίσουν αυτήν την εποχή ενόψει δυνητικών κινδύνων, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το Brexit.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα, αλλά νομίζω πως οι εκδότες παίρνουν βαθιά ανάσα και προχωρούν», λέει χαρακτηριστικά στο Bloomberg ο Per Jensen της Danske Bank. Και προσθέτει: «Οι πελάτες έχουν ρευστότητα και οι περισσότεροι επενδυτές είναι πρόθυμοι να βάλουν τα κεφάλαιά τους να δουλέψουν σε εταιρείες υψηλής διαβάθμισης».

Στα σημερινά deals, είναι τουλάχιστον πέντε καλυμμένα ομόλογα, συμπεριλαμβανομένης μίας έκδοσης της ABN Amro Group.

Ακολουθούν κάποιες από τις μεγαλύτερες εκδόσεις της ημέρας:

ΕκδότηςΎψος έκδοσηςΤύποςKfWEU5bSenior unsecuredABN AmroΕλάχιστο EU1.5bCovered bondAllianzΤουλάχιστον EU1bSenior unsecured, two-part offeringBPCEΤουλάχιστον EU1bSenior preferred, two-part offeringErsteEU750mCovered bondLBBWEU750mCovered bondGeneral MillsΚατ’ εκτίμηση EU500mSenior unsecuredBank of Nova ScotiaΤουλάχιστον EU500mCovered bondBBVAΤουλάχιστον EU500mSenior non-preferredCredit AgricoleΤουλάχιστον EU500mSenior non-preferredFresenius SEΤουλάχιστον EU500mSenior unsecuredIndonesiaΤουλάχιστον EU500msenior unsecuredMizuho Financial GroupΤουλάχιστον EU500mSenior unsecuredRCI BanqueΤουλάχιστον EU500mSenior unsecured

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Barclays, το κόστος δανεισμού σε ευρώ με ομόλογα επενδυτικής κατηγορίας είναι σήμερα γύρω στο 0,45%.

Keywords
Τυχαία Θέματα