Αλλαγή υπουργού Υγείας ζήτησε ο Τσίπρας – Ο Μητσοτάκης δεν θα ανακοίνωνε μέτρα αν δεν ήξερε πως θα έκανα δήλωση

Επιπλέον μέτρα και όχι διαγγέλματα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του, απαντώντας στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ Τσίπρα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως έχει την ευθύνη για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και για την αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμού, επειδή δεν τολμά να συγκρουστεί με το εκλογικό του ακροατήριο, τα σώματα ασφαλείας και την

εκκλησία.

Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως άλλαξε το μήνυμά του, ανακοινώνοντας μέτρα, επειδή ήξερε πως θα ακολουθούσε το δικό του μήνυμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να υπάρξει επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών νοσοκομείων, να υπάρξει άμεσα δράση με κατ΄οίκον για την ενημέρωση για τον εμβολιασμό και να προχωρήσει με αυστηρότερα μέτρα ο εμβολιασμός στον στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

Ζήτησε επίσης να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο ΕΣΥ, να θεσμοθετηθούν δωρεάν τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να υπάρξουν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς και να αυξηθούν τα ΜΜΜ, ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων, όπως και να μπουν συστήματα εξαερισμού σε αυτά. Ζήτησε επίσης να επανέλθει η τηλεργασία.

Ο κ. Τσίπρας επικρότησε την απόφαση να λήγει στο επτάμηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους άνω των 60, αλλά ζήτησε να αυξηθούν οι δαπάνες για την Υγεία.

Παράλληλα, έθεσε ζήτημα Πλεύρη, λέγοντας ότι ο νυν υπουργός Υγείας δεν μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που απαιτούνται, ζητώντας να μπει στη  θέση του ένα πρόσωπο κύρους.

Τέλος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη, αν δεν μπορεί να υλοποιήσει πολιτικές ενίσχυσης του ΕΣΥ, να αφήσει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς και θέλουμε και μπορούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλαγή, Τσίπρας –, ΕΣΥ,allagi, tsipras –, esy