Αλεξάνδρα Χανδρή: Στο σφυρί η… περιποιημένη κατοικία της Εκάλης, συμβολαιογράφου επιτρέποντος

Ακόμη ένα ακίνητο της Αλεξάνδρας Χανδρή – Τερζή βγαίνει στο σφυρί, υπό την αίρεση ότι οι συμβολαιογράφοι δεν θα προχωρήσουν στην εικοσαήμερη αποχή που αποφάσισαν χθες το απόγευμα. 

Λόγω της αποχής, σχεδόν 1.400 πλειστηριασμοί θα παγώσουν, ενώ οι συμβολαιογράφοι έλαβαν απόφαση για αποχή από τις 31 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Κτηματολογίου να καταστήσει υποχρεωτική την ηλεκτρονική υποβολή των συμβολαίων

και των πράξεων.

Ήδη δύο κτίρια της επιχειρηματία που συνέδεσε το όνομά της με την εισηγμένη Ιπποτούρ, έχουν επιχειρηθεί να εκπλειστηριαστούν.

Αυτή τη φορά βγαίνει σε πλειστηριασμό το σπίτι στην Εκάλη, το οποίο κατασχέθηκε για 200 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για οικία της εταιρείας Βικτόρια Κτηματική, που έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1.819 τ.μ., στη συμβολή των οδών Θησέως και Ήρας.

Το ισόγειο έχει επιφάνεια 266 τ.μ., ενώ μέχρι και το υπόγειο είναι κατοικήσιμο και περιλαμβάνει λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο, πλυσταριό, αποθήκη και γκαράζ.

Η κατοικία είναι πλήρως αποπερατωμένη και κατοικήσιμη, σε καλή κατάσταση, φέρει επένδυση από πέτρα και κεραμοσκεπή, ενώ διαθέτει και κήπο με καλλωπιστικά φυτά. Το τίμημα για αυτήν είναι 652 χιλ. ευρώ, παρότι η αγοραία αξία της ξεπερνά τις 800 χιλιάδες.

Στην περιοχή πάντως υπάρχει περιορισμένο εργολαβικό ενδιαφέρον λόγω χαμηλού συντελεστή δόμησης και οι τιμές των κατοικιών είναι ιδιαίτερα υψηλές. Συναντώνται κυρίως μονοκατοικίες πολυτελούς κατασκευής που οικοδομήθηκαν σταδιακά από τη δεκαετία του 1970 καθώς και συγκροτήματα μεζονετών πολυτελούς κατασκευής που οικοδομήθηκαν σταδιακά από τη δεκαετία του 1990 κι έπειτα.

Στο υπόγειο της κατοικίας έχει γίνει αλλαγή χρήσης από βοηθητικό χώρο σε χώρο κύριας χρήσης κατοικία. Συγκεκριμένα, ο ημιυπαίθριος χώρος των 11 τ.μ. έχει τακτοποιηθεί πολεοδομικά και το πρόστιμο έχει εξοφληθεί, συνεπώς δεν θα υπολογιστεί πρόστιμο.

Η κατοικία στην Εκάλη

Το σφυρί θα χτυπήσει την 1η Ιουνίου κι αυτή θα είναι η δεύτερη προσπάθεια εύρεσης πλειοδότη, καθώς είχε εκπλειστηριαστεί ξανά τον Φεβρουάριο.

Τα βάρη του υπερβαίνουν κατά πολύ την αξία του, αφού εκτός του ποσού της αναγκαστικής κατάσχεσης, φέρει προσημείωση υποθήκης για 2 εκατ. ευρώ υπέρ της Λαϊκής Τράπεζας και προσημείωση 600 χιλ. υπέρ της Marfin.

Σε χέρια κατασκευαστών η μεζονέτα στη Μύκονο

Είχε προηγηθεί μία μονοκατοικία στην Πλάκα, γνωστή ως «Σοφίτα» για το εκλεπτυσμένο κοινό που προσέλκυε ως μπουάτ (ήταν στέκι του Χατζηδάκη και του Ελύτη), η οποία βέβαια δεν θέλγει τους επενδυτές, αφού αναρτάται επανειλημμένα στη σχετική πλατφόρμα. Η μονοκατοικία έχει ανεγερθεί μεταξύ του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου αιώνα, είναι πλήρως ανακαινισμένη και ανακατασκευασμένη, αλλά βαρύνεται με προσημείωση 3,6 εκατομμυρίων. Τοποθετείται σε οικόπεδο 388 τ.μ., πάνω από την πλατεία Θησείου, στα Αναφιώτικα και αποτελείται από ισόγειο 246,8 τ.μ. και πρώτο όροφο 181 τετραγωνικών.

Επίσης, χέρια είχε αλλάξει και μία μεζονέτα με πισίνα στη Μύκονο – που κατέληξε στην τεχνική εταιρεία Ιντερκάτ των αδελφών Παπαϊωάννου.

Την κατάληξη αυτή δεν είχε προδιαγράψει η μέχρι ενός σημείου πορεία επιτυχημένη πορεία της Ιπποτούρ, μίας από τις πιο γνωστές ιπποτροφικές επιχειρήσεις της Ευρώπης, αφού εξέτρεφε αγωνιστικά άλογα για τον ιππόδρομο στη Λαζαρίνα Καρδίτσας. Όταν ο Ιππόδρομος πήρε την κάτω βόλτα, η επιχειρηματίας δεν πτοήθηκε και έκανε στροφή στην παραγωγή μανιταριών, που παρά τις αρχικές προσδοκίες, τελικά, επίσης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλεξάνδρας Χανδρή, Εκάλης,alexandras chandri, ekalis