Αϊτή: Κομάντο από την Κολομβία οι δολοφόνοι του Μοΐζ

09:59 9/7/2021 - Πηγή: Mononews

Η βαριά οπλισμένη ομάδα των κομάντο που δολοφόνησε πριν από δύο ημέρες τον πρόεδρο της Αϊτής, Ζοβενέλ Μοΐζ, απαρτιζόταν από 26 Κολομβιανούς και δύο Αμερικανο-Αϊτινούς, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο 53χρονος Μόιζ έπεσε νεκρός από καταιγισμό σφαιρών την Τετάρτη στο σπίτι του και δράστες είναι ομάδα εκπαιδευμένων δολοφόνων, όπως είπαν οι αϊτινές Αρχές.

Το βίαιο περιστατικό έχει βυθίσει σε ακόμη μεγαλύτερη

αναταραχή την πιο φτωχή χώρα της αμερικανικής ηπείρου, που είναι ήδη παραδομένη στον πολιτικό διχασμό, την πείνα και την βία των συμμοριών.

Ο Κολομβιανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι από τις αρχικές έρευνες προκύπτει πως οι Κολομβιανοί που ενέχονται στην δολοφονία είναι πρώην μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και δήλωσε έτοιμος να συμβάλει στις έρευνες στην Αϊτή.

Η αστυνομία εντόπισε τα ίχνη των δραστών την Τετάρτη σε σπίτι κοντά στο σημείο του εγκλήματος, στο προάστιο Πεσιόν – Βιλ, στα βόρεια του Πορτ-ο-Πρενς.

Ξεκίνησε ανταλλαγή πυροβολισμών, που διήρκεσε όλη την νύχτα. Την Πέμπτη οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη «ενός αριθμού» υπόπτων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο αρχηγός της αστυνομίας παρέταξε μπροστά στους δημοσιογράφους 17 άνδρες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργά το βράδυ της Πέμπτης, δείχνοντας ταυτόχρονα κολομβιανά διαβατήρια, τουφέκια, ματσέτες, ασυρμάτους και άλλα.

«Ξένοι ήρθαν στην πατρίδα μας για να σκοτώσουν τον πρόεδρο» δήλωσε ο ίδιος, λέγοντας ότι πρόκειται για ομάδα 26 Κολομβιανών και δύο Αμερικανο-Αϊτινοί.

Από τους Κολομβιανούς συνελήφθησαν οι 15, όπως και οι δύο Αμερικανο-Αϊτινοί. Τρεις δράστες σκοτώθηκαν και οκτώ αγνοούνται.

Διαβάστε ακόμη:

Αϊτή: Συνελήφθησαν έξι άτομα για τη δολοφονία του προέδρου ΜοΐζΕπαγγελματίες μισθοφόροι οι δολοφόνοι του προέδρου Μοΐζ, λέει Αϊτινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα