Αγαπάς κι εσύ το βιβλίο; Το Bookfriends.gr φτιάχτηκε για σένα!

20:24 5/6/2020 - Πηγή: Mononews

Η ελληνική κοινότητα του βιβλίου μόλις απέκτησε κάτι που της έλειπε για καιρό, μία πλατφόρμα αφιερωμένη αποκλειστικά στην αγαπημένη της συνήθεια. Από εδώ και πέρα, αν λατρεύεις κι εσύ το διάβασμα, θα βρεις ένα καινούργιο… στέκι στο bookfriends.gr. Η νέα αυτή ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Public, του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει τη φιλαναγνωσία

και το καλό βιβλίο. Το Bookfriends μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του, αλλά, φιλοξενεί ήδη 300.000 βιβλία, 105.000 συγγραφείς, 6.000 εκδότες και 75 κατηγορίες βιβλίων.

Τι σου προσφέρει η ιστοσελίδα; Για αρχή, έναν ψηφιακό χώρο συνάντησης για το βιβλίο, στα ελληνικά. Το διάβασμα είναι μία οικουμενική εμπειρία, αλλά, μερικές φορές θες να ανταλλάξεις απόψεις με ανθρώπους πιο κοντά στη δική σου πραγματικότητα. Αυτή την ευκαιρία σου δίνει το Bookfriends, το οποίο είναι το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές Ελλήνων αναγνωστών. Οι κριτικές αυτές προέρχονται από απλούς αναγνώστες και κάθε χρήστης μπορεί να μοιραστεί τη δική του γνώμη.

Κάθε κριτική συνοδεύεται και από μία βαθμολογία, από 1 μέχρι 10 αστέρια, για να δημιουργηθεί έτσι ένα μέσος όρος για κάθε τίτλο. Κάθε βαθμολογία «ζυγίζει» ακριβώς το ίδιο, κάτι που δίνει την ίδια δύναμη σε κάθε χρήστη. Φτιάχνοντας κι εσύ λογαριασμό στην πλατφόρμα θα μπορέσεις να γράψεις τις δικές σου κριτικές και να αφήσεις τις αντίστοιχες βαθμολογίες στα βιβλία που έχεις διαβάσει. Οι δυνατότητες της πλατφόρμας, όμως, δεν σταματούν εδώ.

Ένα ακόμα πολύ χρήσιμο feature του site είναι η δημιουργία wish list, δηλαδή μίας λίστας με τα βιβλία που επιθυμείς να διαβάσεις. Με αυτή θα βάλεις το αναγνωστικό σου πρόγραμμα σε μία σειρά. Στο προφίλ σου μπορείς, επίσης, να αποθηκεύσεις τα βιβλία που έχεις διαβάσει. Έτσι, κρατάς ένα αναλυτικό ιστορικό των έργων που έχεις ήδη διαβάσει.

Το bookfriends.gr, όμως, φιλοδοξεί να γίνει «σημείο συνάντησης», όπως είπαμε. Γι’ αυτό και η πλατφόρμα δίνει μεγάλη έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ χρηστών. Σαν μέλος της κοινότητας μπορείς να κάνεις “like” στις αγαπημένες σου κριτικές, αναδεικνύοντας έτσι τις ποιοτικότερες. Μπορείς, επιπλέον, να επικοινωνήσεις απευθείας με άλλους χρήστες και να ανταλλάξετε απόψεις για τα αγαπημένα σας βιβλία, να προτείνετε νέους τίτλους, ή να συζητήσετε για ό,τι θέλετε. Από τα “social” χαρακτηριστικά του Bookfriends, ξεχωρίσαμε επίσης τη δυνατότητα για follow. Ακολουθώντας έναν χρήστη, έναν συγγραφέα, ή έναν εκδότη, σου έρχεται μία ειδοποίηση κάθε φορά που ανεβαίνει μία σχετική κριτική.

Αν θες να λάβεις κι εσύ μέρος στη νέα, ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα Ελλήνων αναγνωστών, δεν έχει παρά να κατευθυνθείς στο bookfriends.gr και να δημιουργήσεις το δικό σου λογαριασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα