Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

Τα παιδιά του μεγιστάνα Alexey Mordashov αναρριχώνται γρήγορα στις τάξεις των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, παρά το γεγονός ότι ένα από αυτά διανύει μόλις τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του.

Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας μεταβίβασε την περασμένη εβδομάδα μερίδιο των μετοχών του από το ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI AG, αξίας 890 εκατομμυρίων δολαρίων, στους γιους του Kirill, 20 ετών και Nikita 19 ετών. Τον Φεβρουάριο τους είχε δώσει το 65% της

εταιρείας παραγωγής χρυσού Nordgold αξίας 780 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι βασικοί στόχοι είναι να διατηρηθεί η συνέχεια της οικογένειας και να ενημερωθούν οι Kirill και Nikita για τις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα έχουν την απαραίτητη βοήθεια για να αποκτήσουν εμπειρία στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου, δήλωσε εκπρόσωπος του Mordashov.

Ο Mordashov, 53 ετών, δημιούργησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ύψους 19,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την χαλυβουργία Severstal PJSC ενώ κατέχει επίσης τη ρωσική εταιρεία online λιανικής πώλησης τροφίμων Utkonos. Ο ισχυρός επιχειρηματίας περιλαμβάνεται στους πρωτοπόρους των πολύ πλούσιων Ρώσων οι οποίοι μεταβιβάζουν τις περιουσίες τους στους κληρονόμους τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα σε τόσο μεγάλη έκταση, από τότε που οι Μπολσεβίκοι κατέλαβαν την εξουσία.

Alexey Mordashov

Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει ο κροίσος του κλάδου ενέργειας Leonid Fedun, 63 ετών, ο οποίος πέρυσι παραχώρησε ένα μέρος των μετοχών του στη Lukoil PJSC αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον γιο του Anton και την κόρη Ekaterina. Επίσης, ο Vladimir Evtushenkov μεταβίβασε το 5% της συμμετοχής του στην εισηγμένη εταιρεία Sistema PJSC αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων, στο γιο του Felix.

Οι μεγιστάνες σε παγκόσμιος επίπεδο ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην ιστορία και οι Ρώσοι πρωτοστατούν καθώς το νομικό πλαίσιο της χώρας προσφέρει μικρή υποστήριξη σε αυτούς που κληροδοτούν τις επιχειρήσεις τους. Αντίθετα, το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε ανεπίσημες συμφωνίες και εγγυήσεις.

Μερικοί δισεκατομμυριούχοι ξεκινούν δίνοντας στα παιδιά τους επίσημες θέσεις στις αυτοκρατορίες τους προκειμένου να τους διδάξουν τους τρόπους ελιγμού της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Ρωσία.

Η Olga Rashnikova, η 42χρονη κόρη του 70χρονου μεγιστάνα του χάλυβα Victor Rashnikov, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Magnitogorsk Iron & Steel Works PJSC.

Olga Rashnikova

Το 2010, ο David Iakobachvili και τρεις εταίροι πούλησαν το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας παραγωγής χυμών Wimm-Bill-Dann Foods στην PepsiCo έναντι 3,8 δισ. δολαρίων. Ο γιος του, Mikhail, 26 ετών, επέστρεψε στη Μόσχα μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το 2014 και τώρα επιβλέπει τις οικογενειακές επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, όπως blockchain και κρυπτονομίσματα.

«Σταδιακά αρχίζει να ασχολείται όλο και περισσότερο με την επιχείρηση», δήλωσε ο Iakobachvili.

The post Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτά,afta