Xρηματιστήριο: Μόλις απώλεσε τις 600 μονάδες…

11:27 7/5/2020 - Πηγή: Mononews

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να επιχειρούν ανοδικά, το Χ.Α. συνεχίζει να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά κάτω από τις 600 μονάδες.

Οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 585 – 590 μονάδες. Η αγορά χωνεύει τις διαδοχικές άσχημες εκθέσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2020. Πλην όμως, οι εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά δείχνουν θεαματικό rebound.

Κι όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δουλεύει προς την κατεύθυνση αυτή, μετά μάλιστα από τα διθυραμβικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου και τις παρουσιάσεις των διεθνών δικτύων για την επιτυχίας της Ελλάδας

εν μέσω πανδημίας.

Με τον γενικό δείκτη στις 597 μονάδες, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί. Επιφυλακτικότητα που φαίνεται ξεκάθαρα από τον χαμηλό τζίρο που κατά το πρώτο 40λεπτο, δεν αγγίζει καν τα 7 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι σήμερα είναι ημέρα ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο Μυτιληναίος ανακοίνωσε αύξηση τζίρου εν μέσω πανδημίας, ενώ στο εξωτερικό η Κίνα ανακοίνωσε την… επιστροφή στην αύξηση των εξαγωγών της. Η κανονικότητα στον πλανήτη επιστρέφει σταδιακά…

Ως προς το ταμπλό, πακέτο 163.700 τεμαχίων πέρασε στον ΟΤΕ, αξίας 1,9 εκατ. ευρώ, στην τιμή των 11,69 ευρώ.

Βαρίδι για την αγορά αποτελούν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, EXAE και Coca Cola. Εκτός του ΟΠΑΠ, οι προαναφερόμενες μετοχές υποχωρούν κάτω από 1%. Η αντίδραση παραμένει υποτονική για Alpha, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, Εurobank, καταγράφουν άνοδο πάνω από 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα