Wall Street: Τα πρακτικά της FED βύθισαν τον Dow Jones κάτω από τις 35.000 μονάδες

Με βαριές απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς τα πρακτικά της FED άφησαν να εννοηθεί πως οι αξιωματούχοι μελέτησαν το ενδεχόμενο για μια μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων, από το ύψος των 120 δισ. δολαρίων τον μήνα, μέσα στο 2021.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.960,69 μονάδες, με απώλειες 1,08%, ο S&P 500 στις 4.400,27 μονάδες με πτώση -1,07% ενώ ο Nasdaq στις 14.525,91 μονάδες, με πτώση -0,89%.

Σύμφωνα

με τα πρακτικά, οι περισσότεροι αξιωματούχοι έκριναν σκόπιμο – υπό την προϋπόθεση πως η οικονομία θα εξελισσόταν σε μεγάλο βαθμό όπως την περίμεναν- η μείωση του ρυθμού αφοράς ομολόγων πιθανότατα να μπορεί να αρχίσει από φέτος. Ωστόσο, έκαναν σαφές πως αυτό δεν θα αποτελεί πρόδρομο για την άμεση μείωση των επιτοκίων.

Μερικά στελέχη της Fed, πάντως, ανέφεραν ότι η μείωση των αγορών ομολόγων από τον υφιστάμενο ρυθμό των 120 δισ. δολαρίων ανά μήνα θα πρέπει να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Ωστόσο, αν και οι αξιωματούχοι συμφωνούν πως ο στόχος για τον πληθωρισμό έχει ήδη επιτευχθεί, παρατηρούν πως δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον στόχο για την μέγιστη απασχόληση, καθώς χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος. Πάντως, υπήρξαν αρκετοί που εκτίμησαν πως το κριτήριο για την κάλυψη του συγκεκριμένου στόχου είναι κοντά στο να εκπληρωθεί.

Η σημερινή πτώση της Wall Street έρχεται σε συνέχεια των χθεσινών απωλειών, λόγω των απογοητευτικών στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο, οι οποίες επηρεάστηκαν αρνητικά από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Στα σημερινά μάκρο, οι ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών υποχώρησαν κατά 7% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 202ο σημείωσαν αύξηση 2,5%. Οι νέες οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν κατά 2,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις δύο, αυτές των  Salesforce (1,71%) και Home Depot (0,25%) κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος. Τις ισχυρότερες απώλειες κατέγραψαν οι Chevron (-2,71%), Apple (-2,55%) και IBΜ (-2,07%).

Από τις μετοχές του S&P 500, άλμα 9,59% πραγματοποίησε η μετοχή της Lowe’s που ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου. Στο +3,5% έκλεισε η μετοχή της Tesla.

Keywords
Τυχαία Θέματα