Wall Street: Σε ανοδικό έδαφος οι βασικοί δείκτες στο άνοιγμα, παρά την απογοήτευση από την αγορά εργασίας

Ήπια ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται σχεδόν μια ώρα από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, παρά την απογοήτευση που επικρατεί από τα εβδομαδιαία στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα ήταν ξανά υψηλότερος από το αναμενόμενο. Οι αιτήσεις για καταβολή επιδόματος, σε προσαρμοσμένη βάση, ανήλθαν σε 793.000, περίπου 36.000 υψηλότερες από τις 757.000 που αναμενόταν από τους οικονομολόγους.

Τα

στοιχεία επιβεβαιώνουν το προβληματικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, κάτι που επεσήμανε κατά την χθεσινή του ομιλία στη Νέα Υόρκη και ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ. Ο Πάουελ προειδοποίησε πως η τρέχουσα κατάσταση στην απασχόληση παραμένει ακόμα πολύ μακριά από αυτό που κρίνεται απαραίτητο για να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ωστόσο, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναπτερώνει τις ελπίδες της αγοράς για την τύχη του πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας που έχει προτείνει στο Κογκρέσο ο Τζο Μπάιντεν, αφού ασκεί περισσότερη πίεση προς τα δύο σώματα για μια ταχεία έγκρισή του.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, πάνω από το 80% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Από τις μετοχές που βρίσκονται στο ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα, η Pepsi κινείται στο -0,97%, παρά την εκτίμησή της πως τα έσοδα της θα αυξηθούν το 2021 ενώ αντίθετα η μετοχή της Pinterest ενισχύεται κατά  4,77%, μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι η Microsoft εξέτασε την εξαγορά της εταιρείας. Η Microsoft ενισχύεται επίσης κατά 0,16%. Η Walt Dinsey η οποία ανακοινώσει τα εταιρικά αποτελέσματα αργότερα την Πέμπτη, βλέπει την μετοχή της να υποχωρεί κατά 0,32%.

Με ενδιαφέρον η αγορά παρακολουθεί, πάντως, και τις κινήσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε συγκεκριμένες μετοχές της κάνναβης, καθώς οι χρήστες του Reddit φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να μεταφέρουν σε αυτές την προσοχή τους. Οι μετοχές της κάνναβης εξάλλου σημειώνουν σημαντικά κέρδη το τελευταίο διάστημα μετά τις έντονες συζητήσεις στη Γερουσία σχετικά με τις προθέσεις των Δημοκρατικών για μια νομιμοποίηση της χρήσης σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ειδικότερα, τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μετοχές της καναδικής Tilray, η οποία συμφώνησε αυτήν την εβδομάδα για τη διανομή ιατρικής μαριχουάνας στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι επίσης έτοιμη για ανάπτυξη και στο εξωτερικό. Ωστόσο αυτή την ώρα η μετοχή της κατρακυλά στο +30,54%, μετά από το +140% που κατέγραψε κατά τις 3 πρώτες ημέρες της εβδομάδας. Η πλατφόρμα Reddit έστρεψε το ενδιαφέρον της και προς την μετοχή της  Sundial Growers, η οποία πρόσθεσε χθες 78,79% και σήμερα προσυνεδριακά κερδίζει 20,85%, ενώ σήμερα συνεχίζει με άνοδο 13,89%

Κάπως έτσι, με τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow  Jones κινείται στις 31.477,21 μονάδες με άνοδος 0,13%, ο S&P 500 στις 3.915,60 μονάδες με κέρδη 0,15% και ο Nasdaq στις 14.018.,77 μονάδες με άνοδο 0,33%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι μετοχές των Salesforce (2,04%), Visa (1,87%) και Coca-Cola (1,40%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Walgreens (-1,34).

Keywords
Τυχαία Θέματα