Wall Street: Σχεδόν αμετάβλητοι έκλεισαν οι βασικοί δείκτες

Σχεδόν αμετάβλητοι, με οριακές απώλειες, ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες στη Wall Street.

Ειδικότερα, o Dow Jones έκλεισε στις 36.087,45 μονάδες με απώλειες -0,04%, ο S&P 500 έκλεισε αμετάβλητος στις 4.682,80 μονάδες  ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις  15.853,85 μονάδες με απώλειες -0,04%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις από  τα κρατικά αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να ξεπερνά το όριο του 1,6% και να διαμορφώνεται πάνω από το  1,62%  και το 30ετές να κινείται

στο 2%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (5,45%), Chevron (2,27%) και McDonald’s (0,93%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι UnitedHealth (-1,80%),  Amgen (-1,06%) και Johnson & Johnson (-0,90%).

Από τις υπόλοιπες μετοχές, πτώση 1,94% κατέγραψε η μετοχή της Tesla, στον απόηχο των πωλήσεων πακέτων μετοχών από τον Elon Musk, προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την εξόφληση των φόρων που απαιτούνται για την άσκηση του option που λήγει το 2022. Μάλιστα ενδοσυνεδριακά η μετοχή έφτασε να κινείται κάτω από τα 1.000 δολάρια, πριν περιορίσει τις απώλειες της, ολοκληρώνοντας στα 1.013,39 δολάρια.

Η Nvidia υποχώρησε κατά 1,20%  καθώς οι επενδυτές υποχώρησαν από τις θέσεις τους εν όψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας αυτή την εβδομάδα.  Ωστόσο οι επενδυτές αναμένουν αυτή την εβδομάδα με μεγαλύτερη ανυπονομησία τα αποτελέσματα των μεγάλων αλυσίδων λιανικής, κυρίως λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχει σε αυτά η αύξηση του πληθωρισμού. Η μετοχή της Target έκλεισε στο 1,66%, ενώ αντίθετα της  Lowe’s έκλεισε στο -0,58%. Πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές των Walmart και Home Depot. 

Το ενδιαφέρον, πάντως, σταδιακά στρέφεται και στην επόμενη ημέρα στην FED, ειδικά μετά την είδηση πως οι Τζερόμ Πάουελ και Λάελ Μπρέιναρντ είναι οι δύο επικρατέστεροι για την ηγεσία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την επόμενη τετραετία. Η σημερινή θητεία του Τζερόμ Πάουελ λήγει τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ πρόσφατα ο Τζο Μπάιντεν είχε αναφέρει από τη Γλασκώβη πως η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα θα έρθει σύντομα.

Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδαν τα στοπιχεία της FED New York για την μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (Empire State manufacturing index) να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις, με τον δείκτη επιχειρηματικών συνθηκών να αυξάνεται στις  30,9 μονάδες  τον Νοέμβριο, από 19,8 μονάδες τον Οκτώβριο.  Ο δείκτης για τις τιμές ενισχύθηκε στις 50,8 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα