Wall Street: Προς νέα ρεκόρ κινούνται οι βασικοί δείκτες

17:32 8/2/2021 - Πηγή: Mononews

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Δευτέρας, με τις μετοχές να συνεχίζουν με ώθηση από την πορεία της πρώτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου, η οποία ήταν η καλύτερη από τον περασμένο Νοέμβριο για την αμερικανική αγορά.

Η αγορά αισιοδοξεί πως το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που προτείνει ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να περάσει να εγκριθεί σύντομα, μετά και την ψήφιση από τη Γερουσία του σχεδίου για τον προϋπολογισμό.  Η υπουργός Οικονομικών

των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε μάλιστα την Κυριακή πως εάν το Κογκρέσο εγκρίνει το οικονομικό πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων, η πλήρης απασχόληση θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα το επόμενο έτος.

Η πρόοδος στον εμβολιασμό και τα αισιόδοξα κέρδη του τέταρτου τριμήνου έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ, 31,59 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις εμβολίων COVID-19, ενώ 9,15 εκατομμύρια άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση από την Κυριακή.

Στο προσκήνιο φυσικά βρίσκεται η κίνηση της Tesla να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεσή της να επιτρέψει τις αγορές προϊόντων της με το διάσημο κρυπτονόμισμα. Αυτή την ώρα η μετοχή της Tesla κινείται στο +2,13% ενώ το bitcoin καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά.

Παράλληλα, η αγορά αναμένει τη νέα σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων, με τις μετοχές των Walt Disney και General Motors να σημειώνουν  άνοδο κοντά στο 3% πριν την ανακοίνωση των επιδόσεών τους μέσα στην εβδομάδα.

Έτσι, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται στις 31.340,71 μονάδες με άνοδο 0,62%, ο S&P 500  στις 3.907,51 μονάδες με άνοδο 0,53% και ο Nasdaq στις 13.951,36 μονάδες με άνοδο 0,69%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, η Walt Disney σημειώνει άνοδο 2,89%, η Cisco κινείται στο 2,16% και η Chevron στο 1,97%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η μετοχή της McDonald’s  (-0,98%).

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα