Wall Street: Πιέσεις στο άνοιγμα της Τετάρτης, κάτω από τις 30.000 μονάδες ξανά ο Dow Jones

Πτωτικά άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τις συνεδριάσεις της Τετάρτης, με την αγορά να ετοιμάζεται για την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, η οποία φέτος θα γίνει στον απόηχο του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Μια μέρα μετά τα ισχυρά κέρδη για τον Dow Jones, ο οποίος για πρώτη φορά έκλεισε πάνω από τις 30.000 μονάδες, οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών, την ώρα που η ανησυχία για την υγειονομική επίπτωση των διακοπών για την Ημέρα των Ευχαριστιών προβληματίζει την αγορά. Ο ημερήσιος μ.ο. κρουσμάτων

στις ΗΠΑ ανέβηκε από την περασμένη εβδομάδα στα 174.225 κρούσματα ανά ημέρα, με τους επιστήμονες να ανα Μάλιστα, οι επιστήμονες να ανησυχούν καθώς πολλοί Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν από τις μεγαλουπόλεις προς τις οικογένειές τους για τις διακοπές, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτόξευση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Ήδη η αμερικανική αγορά εργασίας έχει αρχίσει ξανά να βλέπει τα αποτελέσματα του δεύτερου κύματος της Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων, καθώς τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την τελευταία εβδομάδα έδειξαν νέα απρόσμενη άνοδο, στις 778.000 αιτήσεις.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εμπορίου διατήρησε αμετάβλητα τα στοιχεία της ανάπτυξης  για το γ΄ τρίμηνο, στο +33,1% του ΑΕΠ. Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση στις παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Οκτώβριο, για έκτο συνεχόμενο μήνα, κατά +1,3% από τον προηγούμενο μήνα.

Στα επιχειρηματικά νέα, το Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι διπλασίασε τις επενδύσεις του στη Βρετανία στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2020, παρά τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones υποχωρεί στις 29.908,55 μονάδες με απώλειες -0,46% και ο  S&P 500, ο οποίος είχε σημειώσει επίσης ιστορικό υψηλό την Τρίτη, κινείται στις 3625,72 μονάδες με πτώση -0.27%. Οριακά σε θετικό έδαφος κινείται αυτή την ώρα ο  Nasdaq , στις 12.042,69 μονάδες με άνοδο 0,05%, ο οποίος ωστόσο κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης είχε καταφέρει να βρεθεί σε έδαφος νέου ιστορικού ρεκόρ.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι μετοχές των Salesforce.com (1,83%) και Apple  (1,02%) ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Chevron (-2,36%) και Disney (-2,49%).

Keywords
Τυχαία Θέματα