Wall Street: Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα της Τετάρτης εν αναμονή των πρακτικών της FED

Με οριακές μεταβολές σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης κινούνται στα πρώτα λεπτά από το άνοιγμα της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν στα μέσα της συνεδρίασης την δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED.Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στις συζητήσεις γύρω από την μείωση του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να συζητείται μεταξύ των αξιωματούχων της FED.

Την

ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, η κατασκευαστική δραστηριότητας για έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών υποχώρησε κατά 7% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 202ο σημείωσε αύξηση 2,5%. Οι νέες οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν κατά 2,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα,

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα για νέες κατοικίες σημείωσε βουτιά τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών υποχώρησαν 7% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κρατικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020 οι ενάρξεις σημείωσαν αύξηση 2,5% σε σχέση με τον Ιούνιο και 6% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά το πρώτο μισάωρο από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείται με απώλειες 0,07%, ο S&P 500 με κέρδη 0,06% και ο Nasdaq με άνοδο 0,10%.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη  μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι μετοχές της Salesforce και της Home Depot, ενώ τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι Amgen και Chevron.

Από τις μετοχές του S&P 500, άλμα 11% καταγράφει η μετοχή της Lowe’s που ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου.  Στο +5% κινείται η μετοχή του τηλεοπτικού ομίλου ViacomCBS ενώ στο +3% η μετοχή της Tesla.

Keywords
Τυχαία Θέματα