Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Τρίτης, μετά τα χθεσινά ιστορικά υψηλά – Στις 14.000 μονάδες ο Nasdaq

17:30 9/2/2021 - Πηγή: Mononews

Με μικτά πρόσημα άνοιξαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να δείχνουν διάθεση για κεφαλαιοποίηση των κερδών των προηγούμενων ημερών.

Η Δευτέρα έκλεισε με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά, καθώς η αγορά αισιοδοξεί για τις εξελίξεις γύρω από το νέο οικονομικό πακέτο μέτρων για την στήριξη της Αμερικανικής οικονομίας αλλά και την μετέπειτα πορεία των εμβολιασμών. Παράλληλα, η αγορά είδε με ενδιαφέρον τα ισχυρά αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν

από πολλές εταιρείες για το τρίμηνο, μερικές από τις οποίες μάλιστα κατέγραψαν πρωτοφανή ρεκόρ.

Στα σημερινά αποτελέσματα των εταιριών ξεχώρισαν αυτά της DuPont και της Goodyear, οι οποίες κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Αντίθετα, χειρότερες των εκτιμήσεων ήταν οι πωλήσεις της εταιρεία προϊόντων ομορφιάς Coty.

Στα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα, ξεχωρίζει η αγορά της Glu Mobile από την Electonic Art, έναντι έναντι 2,4 δισ. δολαρίων.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης αισιοδοξίας της αμερικανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων υποχώρησε 0,9 μονάδες τον Ιανουάριο στο 95,0.

Σε αυτό το κλίμα, o Dow Jones, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, κινείται στις 31.318,97 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,21%. Ο  S&P 500 υποχωρεί στις 3.913,09 μονάδες, με οριακές απώλειες -0,06% ενώ ο Nasdaq κινείται στις 14.031,01 μονάδες με άνοδο 0,31%, σπάζοντας για πρώτη φορά το όριο των 14.000 μονάδων.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι μετοχές των Microsoft, McDonald’s και UnitedHealth Group κινούμενες λίγο πιο πάνω από το +0,7%. Αντίθετα τις  μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Walt Disney (-1,08%), Honeywell (-1,10%) και American Express (-1,30%)

Keywords
Τυχαία Θέματα