Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Δευτέρας, προς νέο ρεκόρ κινείται ο Nasdaq

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους πωλητές να πιέζουν για κατοχύρωση των κερδών των προηγούμενων ημερών που οδήγησαν τον Dow Jones, τον S&P 500 και τον Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει στραμμένο στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για την στήριξη της οικονομίας, μετά και την παρουσίαση τις προηγούμενες

ημέρες της συμβιβαστικής πρότασης ύψους 908 δισ. δολαρίων από γερουσιαστές και των δύο κομμάτων. Πρόταση η οποία βρήκε τη στήριξη των Δημοκρατικών ως τρόπος για να λυθεί το αδιέξοδο. Την ίδια ώρα οι Ρεπουμπλικανοί, που προτιμούν ένα σχέδιο ύψους 500 δισ. δολαρίων, φάνηκαν πρόθυμοι να συζητήσουν την διακομματική πρόταση, με τον Μίτσελ ΜακΚόνελ να δηλώνει πως υπάρχουν καλές ενδείξεις στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις. Όλα αυτά την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στην χώρα, με τους θανάτους να ξεπερνούν τους 282.000 στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, πάντως, τα δύο κόμματα προετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη των επαναληπτικών εκλογών για τη Γερουσία στις 5 Ιανουαρίου, στην οποία κρίνονται δύο θέσεις για το σώμα. Σε περίπτωση που και οι δύο καταλήξουν στους Δημοκρατικούς, τότε τα δύο κόμματα θα αποκτήσουν ίσο αριθμό Γερουσιαστών.

Από εκεί και πέρα οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελικές συζητήσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας για την πιθανότητα σύναψης εμπορικής συμφωνίας μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit, αλλά και τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή νέων κυρώσεων κατά κινέζων αξιωματούχων, με αφορμή ξανά το θέμα του Χονγκ Κονγκ.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones υποχωρεί στις 30.057,45 μονάδες καταγράφοντας απώλειες -0,53% ενώ ο  S&P 500 στις κινείται στις 3.694,33 μονάδες με απώλειες -0,13%.

Αντίθετα, σε έδαφος νέου ρεκόρ κινείται ο Nasdaq, που ενισχύεται στις 12.516,85 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,42%.

Keywords
Τυχαία Θέματα