Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα με το βλέμμα στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας

17:31 3/9/2021 - Πηγή: Mononews

Με μικτά πρόσημα άνοιξαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση, τα οποία ήταν αποτέλεσμα της έξαρσης των κρουσματων της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών, με την οικονομία να προσθέτει μόλις 235.000 θέσεις, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα του

Bloomberg ήταν για αύξηση κατά 733.000 θέσεις εργασίας τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2% από 5,4%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, που έχει ήδη επηρεάσει την καταναλωτική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, αλλά και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και των υπαλλήλων στα γραφεία, έχει οδηγήσει πιθανότητα τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο φειδωλές στις προσλήψεις και έχει αποτρέψει πολλούς εργαζόμενους από την αναζήτηση θέσεων εργασίας.

Το ίδιο διάστημα ωστόσο, οι μισθοί αυξήθηκαν, με το μέσο ωρομίσθιο να ενισχύεται, από μήνα σε μήνα, κατά 0,6% έναντι 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και 0,4% τον Ιούλιο, με την αύξηση σε ετήσια βάση να φτάνει το 4,3%.

Η πορεία της αγορά εργασίας παραμένει πολύ σημαντική για την Fed, με τον Πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ να υπαινίσσεται την προηγούμενη εβδομάδα ότι η επίτευξη πλήρους απασχόλησης αποτελεί προαπαιτούμενο για την κεντρική τράπεζα να αρχίσει να αναλύει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της και να αντιστρέψε ιτα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η Didi Global προσθέτει πάνω από 6,8% μετά την αναφορά του Bloomberg ότι το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει την εταιρεία υπό κρατικό έλεγχο, με τρόπους που μπορεί να επηρεάσουν ή να μην επηρεάσουν τον αριθμό των μετοχών, αλλά πιθανότατα θα επηρεάσουν τη διακυβέρνησή της.

Η μετοχή της Virgin Galactic λίγο μετά το άνοιγμα σημειώνει βουτιά 5,2% καθώς η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ καθηλώνει στο έδαφος το διαστημικό αεροσκάφος της εταιρίας αφού ερευνά πώς η πρόσφατη διαστημική πτήση του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον απομακρύνθηκε από την πορεία της.

Η Coinbase προσθέτει το άνοιγμα 2,4%, καθώς η επιστροφή του Bitcoin πάνω από τα 50.000 δολάρια αλλά και η γενικότερη άνοδος των κρυπτονομισμάτων, δίνουν μεγάλη ώθηση στη μετοχή.

Στο κλίμα αυτό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,41% στις 35.382,29 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει ήπια πτώση 0,09% στις 4.533,19 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,14%, στις 15.352,70 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα