Wall Street: Μικτά πρόσημα και επιφυλακτικές κινήσεις και στο άνοιγμα της Τρίτης

17:36 8/6/2021 - Πηγή: Mononews

Με μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες, όπως ακριβώς έκλεισαν τη Δευτέρα, άνοιξε την Τρίτη η Wall Street, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί αναμένοντας τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η αγορά αναμένει την Πέμπτη τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, που θα καθορίσουν το κλίμα μεταξύ των επενδυτών. Προς το παρόν, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε τον Απρίλιο στα 68,9 δισ. δολ.

από 75 δισ. δολ. τον Μάρτιο, με τους αναλυτές να εκτιμούσαν πως θα διαμορφωνόταν στα 69 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ο δείκτης εμπιστοσύνης μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε τον Μάιο στις 99,6 μονάδες από 99,8 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 101 μονάδες. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν πως οι κενές θέσεις εργασίας τον Απρίλιο  στον ιδιωτικό τομέα διαμορφώθηκαν στα 9,3 εκατ. έναντι 8,3 εκατ. τον Μάιο και πρόβλεψης για 8,2 εκατ. από του οικονομολόγους, παρά το υψηλό ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ.

Από εκεί και πέρα, η αγορά ασχολήθηκε με το γενικευμένο black out σε μεγάλες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο, λόγω προβλήματος στον πάροχο Fastly.

Μεταξύ των μετοχών, η  Biogen κινείται στo -3,63%, διορθώνοντας από το χθεσινό ράλι ανόδου που ακολούθησε την απόφαση της  FDA να  εγκρίνει το σκεύασμα της εταιρείας για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η μετοχή της Tesla κινείται στο +0,43% μετά και τις ισχυρές πωλήσεις που κατέγραψε στην Κίνα, μια σημαντική αγορά για τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο,έκπληξη προκάλεσε η αποχώρηση από την εταιρία του στενού συνεργάτη του Έλον Μασκ, Τζερόμ Γκιλέν, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τομέα εμπορικών φορτηγών της Tesla.

Η μετοχή της Delta Air Lines κινείται στο +2,06%, μετά την αναβάθμιση του outlook από τη  Jefferies σε «buy» από «hold».

Η μετοχή της Target ενισχύεται κατά 1,73% μετά την αναβάθμιση της στάσης της UBS προς τον λιανοπωλητή σε «buy» από «neutral», λέγοντας ότι η κερδοφορία της εταιρείας θα πρέπει να παραμείνει ισχυρή ακόμη και όταν τελειώσει η πανδημία.

Η μετοχή της Boeing κινείται στο +1,07% καθώς η Southwest Airlines παρήγγειλε επιπλέον 34 αεροσκάφη 737 MAX 7 .

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις 34.556,98 μονάδες με απώλειες -0,21%, ο S&P 500 στις 4.223,18 με πτώση -0,08%, και ο Nasdaq στις 13.928,08 μονάδες με άνοδο 0,33%.

Keywords
Τυχαία Θέματα