Wall Street: Μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες – Επανήλθαν στα κέρδη οι μετοχές-meme

23:36 7/6/2021 - Πηγή: Mononews

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική τάση καθώς την Πέμπτη αναμένονται τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία αφορούν τις τιμές καταναλωτή τον Μάιο.

Την Κυριακή, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν εμφανίστηκε καθησυχαστική, δηλώνοντας πως το πακέτο για τη στήριξη των υποδομών που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν αναμένεται να ενισχύσει τον πληθωρισμό οδηγώντας σε υψηλότερα

επιτόκια, τονίζοντας πως ο πληθωρισμός ήταν ήδη υπερβολικά χαμηλός το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα η αγορά αξιολογεί την ιστορική απόφαση των χωρών της G7 για την επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα. «Δεσμευόμαστε να φτάσουμε σε μια ισότιμη λύση ως προς την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης με τις χώρες να αποκτούν δικαιώματα φορολόγησης τουλάχιστον 20% επί του κέρδους που θα ξεπερνάει ένα περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες», ανέφερε μια ανακοίνωση των υπουργών που είδε το Reuters.« Θα φροντίσουμε για τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της εφαρμογής των νέων διεθνών φορολογικών κανονισμών και της κατάργησης όλων των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών», τονίζεται.

Η Tesla βρέθηκε στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση του Elon Musk, μέσω Twitter, ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων τερμάτισε την προγραμματισμένη παραγωγή του Model S Plaid Plus. Η μετοχή κατάφερε να ανακάμψει ενδοσυνεδριακά από το αρνητικό πρόσημο που βρέθηκε μετά το πρώτο μισάωρο, κλείνοντας στο +1,01%, παρασυρμένη από το γενικότερο θετικό κλίμα μεταξύ των τεχνολογικών μετοχών. Από τις μεγάλες τεχνολογικές ξεχώρισε η μετοχή της Facebook, που έκλεισε στο 1,89% και της Microsoft στο +1,20%, ενώ στο +1,16% έκλεισε η μετοχή της Coinbase παρά το μικτό κλίμα που επικράτησε στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Από την άλλη πλευρά, επανήλθαν σε ισχυρά ανοδικό έδαφος οι μετοχές-meme, με την AMC να κλείνει στο 14,63% και τα 55 δολάρια και την Gamestop στο +12,74% και τα 280 δολάρια.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις  34.630,24 μονάδες με απώλειες -0,36% ενώ ο S&P 500 στις 4.226,52 με πτώση -0,08%. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε στις  13.881,72 μονάδες με άνοδο 0,49%.

Μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, πέρα από τη μετοχή της Microsoft, που  σημείωσε την καλύτερη επίδοση, με άνοδο άνω του 1% έκλεισε και η μετοχή της Boeing  (1,1%). Αντίθετα τη χειρότερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (-1,75%) και Merck & Co. (-1,77%).

Keywords
Τυχαία Θέματα