Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures, ανησυχία παρά την έγκριση του πακέτου τόνωσης – Πιέσεις για τον Nasdaq

15:46 8/3/2021 - Πηγή: Mononews

Πιέσεις δέχονται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν το «καμπανάκι» της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, με τις μετοχές τεχνολογίας να κινδυνεύουν περισσότερο όσο εντείνονται οι ανησυχίες γύρω από τα ομόλογα αλλά και τον πληθωρισμό.

Το Σάββατο, μετά από ώρες συζητήσεων και εντατικών διαπραγματεύσεων, η Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο ανακούφισης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Το κείμενο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

όπου οι Δημοκρατικοί, που αποτελούν την πλειοψηφία, θα πρέπει να το εγκρίνουν γρήγορα, ώστε ο Τζο Μπάιντεν να μπορέσει να το επικυρώσει έως τις 14 Μαρτίου, πριν από την προβλεπόμενη αναστολή της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας. Ωστόσο, παρότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πακέτα στήριξης που έχουν περάσει στην ιστορία των ΗΠΑ, ο φόβος για αύξηση του πληθωρισμού κατακλύζει την αγορά, ενώ ανησυχεί και για αυστηρότερη πολιτική της Federal Reserve στο ζήτημα των βασικών της επιτοκίων.

Ο φόβος αυτός επηρεάζει για ακόμα μια φορά την αγορά ομολόγων. Το αμερικανικό 10ετες, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε κοντά στο 1,62%, βρίσκεται αυτή την ώρα στο 1,6%. Ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ όσο και η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν υποστήριξαν ότι η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων αποτελούν ένδειξη προσδοκιών για ισχυρότερη ανάκαμψη και όχι για αυξημένες ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Σε τηλεδιάσκεψη της Wall Street Journal, o Πάουελ συγκεκριμένα είπε ότι ναι μεν βλέπει μια αύξηση του πληθωρισμού εκτίμησε ωστόσο πως οι πιέσεις δεν θα είναι σε τέτοιο μέγεθος που θα χρειαστεί να αλλάξει η νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας και να οδηγηθεί σε αύξηση των επιτοκίων.

Στα εταιρικά, η General Electric θα βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων σημερα, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο βιομηχανικός όμιλος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ύψους 30 δισ. δολαρίων για να ενώσει τη μονάδα εκμίσθωσης jet με την AerCap. Η μετοχή της προσθέτει προσυνεδριακά 3,46%.

Άνοδο 2,3% παρουσιάζει λίγο πριν το άνοιγμα και η μετοχή της Walt Disney αφού η Καλιφόρνια χαλάρωσε τους περιορισμούς για τις επιχειρήσεις, ανοίγοντας το δρόμο για την Disneyland να λειτουργήσει ξανά σε περιορισμένη βάση από τον Απρίλιο. Η μετοχή της McAfee αυξήθηκε 11% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας cybersecurity ότι θα πουλήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Όμιλο Symphony Technology Group έναντι 4 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Η μετοχή της GameStop επίσης αυξήθηκε 11% μετά την ανακοίνωση του Bloomberg ότι η εταιρεία επέλεξε τον Ryan Cohen για να ηγηθεί στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές τεχνολογίας. Η Tesla δέχεται πιέσεις 1,28%, oι Apple και Microsoft δέχονται πιέσεις της τάξεως του 0,9% και η Alphabet 0,6%.

Στο κλίμα αυτό, ισχυρές πιέσεις δέχονται τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καθώς χάνουν 103 μονάδες ή 0,83%. Πτωτικά αλλά πιο ήπια κινούντια και τα futures του S&P 500, με πτώση άνω 0,2%. Ανοδικά κινούνται λίγο πριν το άνοιγμα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones με άνοδο 0,21%.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα