Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures – Χάνει δυναμική ο Dow Jones, συνεχίζει πτωτικά ο Nasdaq

Ξέφρενο πάρτι στήθηκε εχθές στα χρηματιστήρια παγκοσμίως, με τις μετοχές να… ξεσαλώνουν μετά το σπουδαίο νέο της φαρμακευτικής Pfizer για το υπό ανάπτυξη εμβόλιο κατά της Covid-19, το οποίο διαδέχθηκε την είδηση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.

Στην Wall Street η κατάσταση δεν εξελίχθηκε όσο εκρηκτικά αναμενόταν, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να κλείνουν μακριά από τα υψηλά ημέρας,

παρασυρόμενοι από την πτώση του τεχνολογικού Nasdaq. Ο Dow Jones έκλεισε στις 29.157,97 μονάδες με κέρδη 834,57 μονάδων σημειώνοντας άνοδο 2,95%, ενώ στο άνοιγμα της χθεσινής ημέρας βρέθηκε να κερδίζει μέχρι και 1.500 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.550,50 μονάδες με άνοδο 1,17%, με τον κλάδο της ενέργειας να κλείνει με άλμα +14,23% και αυτόν των χρηματοοικονομικών μετοχών στο +8,17%. Στον αντίποδα βρέθηκε ο μεγάλος κερδισμένος των ημερών της πανδημίας Nasdaq, o οποίος πραγματοποίησε πτώση 1,53%, στις 11.713,78 μονάδες.

Το πάρτι που στήθηκε μετά την ανακοίνωση της Pfizer, διαδέχονται την επόμενη ημέρα τα ερωτηματικά και η αμφιβολία αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο και φυσικά πως και πότε θα διανεμηθεί. Η αβεβαιότητα, όσο τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξάνονται, κατακλίζει τους επενδυτές, οι οποίοι θεωρούν αυτή την εκτόξευση των μετοχών ως κάτι παροδικό, και σίγουρα αναμένουν με ανυπομονησία τις εξελίξεις.

Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ καλή και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πρωταθλητή το Ελληνικό Χρηματιστήριο του οποίου η άνοδος κατά 11,46% ήταν η μεγαλύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην συνέχεια ακολούθησε η αγορά της Ισπανίας με κέρδη 8,76% και τρίτη το χρηματιστήριο της Αυστρίας με άνοδο 8,46%.

Στην Wall Street τα πράγματα εξελίχθηκαν πιο νωχελικά απ΄ότι θα περίμενε κανείς με τον Dow Jones να κλείνει μακριά από τα χαμηλά ημέρας και ο πρωταθλητής κατά την διάρκεια της πανδημία τεχνολογικός κλάδος να σημειώνει απώλειες. H μετοχή της φαρμακευτικής Pfizer κατέγραψε χθες άνοδο 7,7% στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στα 217,9δισ. δολάρια. Την ίδια στιγμή η μετοχή της BioNTech είχε άνοδο 13,9% με τη χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 25,1 δισ. δολάρια. Στο άλλο άκρο βρέθηκε η Zoom η οποία έκλεισε με πτώση 17,37%.

Προσυνεδριακά η μετοχή της Pfizer κερδίζει 3,93% ενώ της Zoom χάνει 2,2%.

Ενθαρρυντικά νέα έρχονται και από την Boeing της οποία το τζετ 737 MAX είναι πιθανό να πάρει εκ νέου πιστοποίηση ώστε να πετάξει ξανά την επόμενη εβδομάδα. Το MAX σταμάτησε να πετάει από τα μέσα Μαρτίου 2019 μετά από δύο θανατηφόρα σφάλματα εντός πέντε μηνών. Αυτή την στιγμή η μετοχή της Boeing κερδίζει προσυνεδριακά 2,8% ενώ έφτασε ακόμα και +4%.

Tα futures της Wall δεν δείχνουν την ίδια δυναμική με χθες, με τον Dow Jones να κερδίζει 0,75%, τα futures του S&P 500 να χάνουν 0,6% στις 3.537 μονάδες. Τα μελλοντικά συμβόλαια του Nasdaq παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς χάνουν 186 μονάδες στο -1,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα