Wall Street: Κοντά στο ιστορικό υψηλό του ο S&P 500

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα, Τρίτη, στα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα αποτελέσματα κερδοφορίας που ανακοινώνονται το ένα μετά το άλλο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Μάλιστα, ο δείκτης S&P 500 έκανε κινήσεις πάνω από τις 3.000 μονάδες, προσεγγίζοντας το ιστορικό υψηλό του.

Από τους κερδισμένους της συνεδρίασης φαίνεται πως είναι η Biogen Inc., η οποία κατέγραφε άνοδο μετά την είδηση ότι θα ζητήσει από τις αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές να εγκρίνουν μια πειραματική θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, η Procter & Gamble που αναθεώρησε προς το καλύτερο τις

προβλέψεις της για τα ετήσια αποτελέσματά της, η United Technologies για τον ίδιο λόγο, αλλά και η Harley-Davidson που τα κέρδη της αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Αντιθέτως, απώλειες κατέγραφε η μετοχή της McDonald’s, η οποία χάνει έδαφος στις ΗΠΑ λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού, αλλά και η Hasbro, τα αποτελέσματα της οποίας αποδείχθηκαν ασθενέστερα του αναμενομένου έχοντας δεχθεί πλήγμα από την επιβολή δασμών.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ανακοινώνει αποτελέσματα περίπου το 20% των εταιρειών του δείκτη S&P 500.

Μέχρι στιγμής πάντως, τα αποτελέσματα των εταιρειών έχουν αιφνιδιάσει θετικά τους επενδυτές, καθώς δείχνουν ότι ο αντίκτυπος της οικονομικής επιβράδυνσης και του εμπορικού πολέμου στις επιχειρήσεις παραμένει ελεγχόμενος. Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για το ερχόμενο έτος, καθώς η διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας συνεχίζει να επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

The post Wall Street: Κοντά στο ιστορικό υψηλό του ο S&P 500 appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα