Wall Street: Κλείσιμο με νέο ιστορικό ρεκόρ για S&P 500 μετά τη νέα μείωση επιτοκίων από Fed

Στα κέρδη επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, μετά και τη νέα μείωση των επιτοκίων κατά 25 μ.β. στην οποία προχώρησε η Fed.

Πάντως, η Ομοσπονδιακής Τράπεζα εξέφρασε την πρόθεσή της να βάλει «φρένο» σε νέες μειώσει, με τον Τζ. Πάουελ να επισημαίνει πως μια παρόμοια κίνηση θα  μπορούσε να συμβεί πλέον μόνο σε περίπτωση μεγάλης επιβράδυνσης

της οικονομίας. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Fed, βασικοί κίνδυνοι για την οικονομία, σύμφωνα με τον κ. Πάουελ, παραμένουν η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι εξελίξεις στο πεδίο του διεθνούς εμπορίου και ο συμπιεσμένος πληθωρισμός.

Η νέα κίνηση της Fed έφερε ικανοποίηση στους επενδυτές, οι οποίοι πάντως εμφανίζονταν σίγουροι για τη νέα μείωση, την τρίτη μέσα στη χρονιά. Μάλιστα, ο S&P 500 κατάφερε να κλείσει σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 27.186,69 μονάδες με άνοδο  0,43%, ο  S&P 500 στις 3.046,77 μονάδες με άνοδο 0,33% ενώ ο  Nasdaq στις 8.303,98  μονάδες, με κέρδη 0,33% επίσης.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, με άνοδο κινείται η μετοχή της Apple καθώς η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη τριμήνου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι πρώτες αναφορές για την πορεία του iPhone11.

The post Wall Street: Κλείσιμο με νέο ιστορικό ρεκόρ για S&P 500 μετά τη νέα μείωση επιτοκίων από Fed appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα