Wall Street: Ισχυρότατες απώλειες στο άνοιγμα, διαγράφει τα κέρδη από το ράλι της Τετάρτης

17:45 5/5/2022 - Πηγή: Mononews

Με ισχυρότατες απώλειες άνοιξε την Πέμπτη η Wall Street, μια μέρα μετά το «πάρτι» που προκάλεσαν οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος απέκλεισε την πιθανότητα για μια πιο έντονη αύξηση των βασικών επιτοκίων της FED, σε σχέση με τη χθεσινή των 50 μονάδων βάσης.

Ειδικότερα, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 33.466,03 μονάδες με απώλειες -1,75%, ο S&P 500 στις 4.204,82 μονάδες με πτώση -2,22%, ενώ ο Nasdaq

στις 12.549,02 μονάδες με βουτιά -3,21%.

Η Fed αύξησε την Τετάρτη το βασικό της επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης, όπως αναμενόταν, και δήλωσε ότι θα αρχίσει να μειώνει τον ισολογισμό της τον Ιούνιο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα «δεν εξετάζει ενεργά» μια μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, η οποία πυροδότησε ένα μίνι-ράλι για τις μετοχές στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Zachary Hill, επικεφαλής στρατηγικής χαρτοφυλακίου στην Horizon Investments, η Fed παραμένει ανοιχτή στην προοπτική να στείλει τα επιτόκια πάνω από τα «ουδέτερα» για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

Σε αυτό το κλίμα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε ξανά πάνω από το 3% το πρωί της Πέμπτης και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018, πιέζοντας τις τεχνολογικές μετοχές.

Πρόσθετη πίεση στους βασικούς δείκτες ασκούν και τα αδύναμα αποτελέσματα τριμήνου που δημοσιεύτηκαν από εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου, με το Etsy και το eBay  να σημειώνουν απώλειες άνω του 15% και του 7% αντίστοιχα, μετά την έκδοση ασθενέστερων από το αναμενόμενο guidance εσόδων. Το Shopify υποχωρεί επίσης κατά 17%, αφού έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα οικονομικά στοιχεία, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για ανεργία ήταν ελαφρώς υψηλότερες από το αναμενόμενο και η παραγωγικότητα της εργασίας μειώθηκε κατά 7,5% το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας τη ταχύτερη πτώση από το 1947.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Οι φήμες που γύρισαν τον Γενικό Δείκτη

Costamare: Ρεκόρ κερδών το πρώτο τρίμηνο 2022 – Ρευστότητα 640 εκατ. δολάρια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Ισχυρότατες, Τετάρτης,Wall Street, ischyrotates, tetartis