Wall Street: Ισχυρό ξεκίνημα με βοήθεια από τις τεχνολογικές μετοχές

Με τις τεχνολογικές μετοχές να πρωταγωνιστούν το άνοιγμα της Δευτέρας στη Wall Street βρίσκει σε θετικό έδαφος τους βασικούς δείκτες.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη αρνητική για τον Dow Jones, καθώς ο προβληματισμός για το ζήτημα της ανόδου του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει πάνω στην πολιτική της FED παρέμεινε πάνω από την αγορά.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνάντησης των αξιωματούχων της ομοσπονδιακής τράπεζας

που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν πως υπάρχει ένας πρώτος προβληματισμός, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε έναρξη των συζητήσεων για περιορισμό του προγράμματος μηνιαίας αγοράς ομολόγων, ωστόσο σύμφωνα με τους περισσότερους, θα χρειαστεί ακόμα αρκετός χρόνος για να φτάσει η αμερικανική οικονομία στους στόχους που έχει θέσει η FED. Παράλληλα, επαναλαμβάνουν πως η άνοδος του πληθωρισμού είναι ένα προσωρινό φαινόμενο που σχετίζεται με την επανέναρξη της οικονομίας μετά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα μεταφέρεται κυρίως στις διαβουλεύσεις στο Κογκρέσο για το πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν για τις υποδομές. Μάλιστα, η πλευρά του Λευκού Οίκου εμφανίζεται πρόθυμη να μειώσει το μέγεθος του πακέτο στα 1,7 τρισ. δολάρια, προκειμένου να μειωθεί το κόστος στον προϋπολογισμό.

Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς το bitcoin υποχώρησε το Σαββατοκύριακο στα 36.000 δολάρια, μετά το «χτύπημα» της Κίνας, η οποία ζήτησε αυστηρότερο πλαίσιο για το mining. Τη Δευτέρα τα κρυπτονομίσματα ανακάμπτουν μερικώς, με το bitcoin να κινείται στα 37.700 δολάρια.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, κινείται στις 34.413,53 μονάδες με άνοδο 0,60%, ο S&P 500 στις 4.197,42 μονάδες με άνοδο 1% ενώ ο Nasdaq στις 13.657,32 μονάδες, με άνοδο 1,38%

Keywords
Τυχαία Θέματα