Wall Street: Ήπιες μεταβολές στο άνοιγμα, με το βλέμμα στις διαδικασίες για τον νέο επικεφαλής της FED

Με μικτά πρόσημα και ήπιες διαφορές σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής κινείται στο άνοιγμα της Δευτέρας η Wall Street, με τους επενδυτές να επιχειρούν να αφήσουν πίσω τους μια αρνητική εβδομάδα καθώς και τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον σταδιακά στρέφεται στην επόμενη ημέρα στην FED, ειδικά μετά την είδηση πως οι Τζερόμ Πάουελ και Λάελ Μπρέιναρντ είναι οι δύο επικρατέστεροι

για την ηγεσία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την επόμενη τετραετία. Η σημερινή θητεία του Τζερόμ Πάουελ λήγει τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ πρόσφατα ο Τζο Μπάιντεν είχε αναφέρει από τη Γλασκώβη πως η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα θα έρθει σύντομα.

Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδαν τα στοπιχεία της FED New York για την μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (Empire State manufacturing index) να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις, με τον δείκτη επιχειρηματικών συνθηκών να αυξάνεται στις  30,9 μονάδες  τον Νοέμβριο, από 19,8 μονάδες τον Οκτώβριο.  Ο δείκτης για τις τιμές ενισχύθηκε στις 50,8 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001.

Από τις μετοχές, κάτω από τα 1000 δολάρια κινείται αυτή την ώρα η μετοχή της Tesla, καθώς συνεχίστηκαν οι πωλήσεις μετοχών από τον Elon Musk, προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την εξόφληση των φόρων που απαιτούνται για την άσκηση του option που λήγει το 2022. Η μετοχή κινείται αυτή την ώρα λίγο πάνω από τα 990 δολάρια, με απώλειες 4%.

Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρει προς το παρόν η μετοχή της Boeing που κινείται στο +3%.

Σε αυτό το κλίμα λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κινείται στις 36.178,80 μονάδες με άνοδο  0,22%, ο S&P 500 στις 4.687,16 μονάδες με άνοδο 0,09% ενώ ο Nasdaq στις 15.846,61 μονάδες με απώλειες  -0,09%

Διαβάστε επίσης

Lamda Development: Η πορεία των έργων – Νέες κατεδαφίσεις σε τρία κτίρια

Αυξημένη ροή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία

Νικόλας Μαρτίνος: H νέα κίνηση της Thenamaris στην αγορά των τάνκερ

Keywords
Τυχαία Θέματα