Wall Street: Ήπια άνοδος στο άνοιγμα της παραμονής των Χριστουγέννων

Με ήπια κέρδη κινούνται στο άνοιγμα της παραμονής των Χριστουγέννων οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Με την αγορά να κλείνει σήμερα νωρίτερα, ενώ αύριο θα παραμείνει κλειστή λόγω των Χριστουγέννων, ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται περιορισμένος. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι εξελίξεις γύρω από το Brexit, με την ΕΕ και την Βρετανία να ανακοινώνουν πριν από λίγο πως κατάφεραν να φτάσουν σε μια ιστορική εμπορική συμφωνία. Είδηση που έφερε ικανοποίηση στους επενδυτές, καθώς αποφεύχθηκαν οι απρόβλεπτες

συνέπειες ενός άτακτου Brexit.

Παράλληλα η αγορά παρακολουθεί τις νέες μάχες στο Κογκρέσο, μετά και την δυσαρέσκεια του προέδρου Τραμπ για το πακέτο των 900 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση των αμερικανικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Ο Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε ιδιαίτερα χαμηλό το άμεσο επίδομα των 600 δολαρίων προς τα αμερικανικά νοικοκυριά, ζητώντας να ανέβει στα 2.000 δολάρια. Κάτι που βρήκε πρόθυμους τους Δημοκρατικούς της Βουλής, οι οποίοι έσπευσαν να υιοθετήσουν την πρόταση. Όχι όμως και τους Ρεπουμπλικανούς, που πλειοψηφούν στην Γερουσία, οι οποίοι αποφάσισαν να μπλοκάρουν την επιθυμία του, επίσης Ρεπουμπλικανού, προέδρου.

Αντίθετα, οι επενδυτές φαίνεται να μην ανησυχούν για το βέτο που άσκησε ο πρόεδρος Τραμπ στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, καθώς αναμένεται πως το Κογκρέσο θα παρακάμψει την κίνηση του προέδρου.

Στα επιχειρηματικά νέα ξεχωρίζει η είδηση πως η Alibaba βρίσκεται στο στόχαστρο των αντιμονοπωλιακών αρχών της Κίνας για τις πρακτικές της. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει απώλειες 10%.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα των δεικτών, o Dow Jones κινείται στις 30.185,65 μονάδες με άνοδο 0,19%, ο  S&P 500 στις 3.700,94 μονάδες με άνοδο  0,30% και ο  Nasdaq στις 12.828,70 μονάδες με άνοδο  0,45%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Apple (1,61%) ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται αυτή την ώρα η μετοχή της Walgreens (-1,60%).

Keywords
Τυχαία Θέματα