Wall Street: Έσπασε τις 15.000 μονάδες ο Nasdaq με πρωταγωνιστές τις κινεζικές μετοχές – Νέο ρεκόρ και για S&P 500

Με τις μετοχές των κινεζικών τεχνολογικών μετοχών να πρωταγωνιστούν, ο Nasdaq έσπασε για πρώτη φορά το όριο των 15.000 μονάδων σε μια ακόμα ανοδική ημέρα για τη Wall Street. Σε νέο ιστορικό ρεκόρ έκλεισε και ο S&P 500.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.366,26 μονάδες με άνοδο 0,09%, ο S&P 500 στις 4.486,23 μονάδες με άνοδο 0,15% ενώ ο Nasdaq στις 15.019,80 μονάδες, με άνοδο  0,52%.

Η ημέρα

κατέγραψε ένα ενδιαφέρον comeback των κινεζικών μετοχών τεχνολογίας, οι οποίες είχαν γνωρίσει μεγάλες απώλειες μετά το ντεμπούτο της Didi στη Νέα Υόρκη και την αντίδραση της Κινεζικής Κυβέρνησης, η οποία δήλωσε πως προχώρα σε ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο γύρω από τις εταιρείες του κλάδου που θέλουν να εισέλθουν στην αμερικανική αγορά.

Η Κίνα ψήφισε την Παρασκευή ένα νέο σημαντικό νόμο για την προστασία των δεδομένων, με τους αναλυτές να θεωρούν πως ο ρυθμός εισαγωγής νέων ρυθμιστικών κανόνων για τις τεχνολογικές μετοχές θα μπορούσε πλέον να επιβραδυνθεί.  Παράλληλα, μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί της Κίνας παρουσίασαν καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη τριμήνου, δίνοντας ώθηση στις μετοχές τους.

Έτσι η Pinduoduo έκλεισε στο +22,25%, η JD.com στο +14,44%, η Tencent στο +12,75%, η Didi στο +12,69%, η Baidu στο +8,63% και  η Alibaba στο +6,61% Πάντως, παρά το άλμα της Τρίτης, οι 10 μεγαλύτερες μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών της Κίνας που διαπραγματεύονται στην αμερικανική αγορά συνεχίζουν να μετρούν απώλειες από την έναρξη της κρίσης με την μετοχή της Didi.

Από τις υπόλοιπες μετοχές, άλμα 8,32% πραγματοποίησε η Best Buy, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Πάντως, ολόκληρη η αγορά αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον το συμπόσιο νομισματικής πολιτικής του Jackson Hole που ξεκινά την Πέμπτη, προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις των αξιωματούχων της FED γύρω από το ζήτημα του πληθωρισμού, της ανάπτυξης, της αγοράς εργασίας και των επιτοκίων. Ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει γύρω από το ζήτημα της ημερομηνίας έναρξης της μείωσης του ρυθμού του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη FED. Η ομιλία του Τζερόμ Πάουελ αναμένεται την Παρασκευή.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι  Dow (1,93%), Goldman Sachs (1,77%) και Caterpillar (1,65%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Home Depot (-0,87%), Walmart (-1,03%) και Johnson & Johnson (-1,25%).

Keywords
Τυχαία Θέματα