Wall Street: Έντονες πιέσεις στο άνοιγμα της Δευτέρας φέρνει η μετάλλαξη του κορονοϊού στη Βρετανία

Στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα επηρεάζει στο άνοιγμά της και τη Wall Street, μετά την αυστηροποίηση των μέτρων στη Βρετανία λόγω της εμφάνισης νέου στελέχους του κορονοϊού με αυξημένη μεταδοτικότητα και των αντιδράσεων των υπόλοιπων κρατών που ανακοίνωσαν απαγόρευση των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και οι ΗΠΑ δεν έχουν προς το παρόν ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα

σε σχέση με τη Βρετανία, μια σειρά από χώρες προχώρησαν στην απαγόρευση των αεροπορικών συνδέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η μετάλλαξη προκαλεί πανικό, σε μια εποχή που αναμενόταν η έναρξη των εμβολιασμών. Μάλιστα, η νέα μετάλλαξη έρχεται λίγο πριν την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους επιστήμονες να ανησυχούν για το αποτέλεσμα που θα έχουν οι εορτασμοί πάνω στην αύξηση των κρουσμάτων.

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού προκάλεσε νέα αβεβαιότητα στις αγορές, προκαλώντας αυξημένες πιέσεις στα παγκόσμια χρηματιστήρια.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ανακοίνωσε μάλιστα πως επιτεύχθηκε συμφωνία για ένα πακέτο αξίας 900 δισ. δολαρίων.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones κινείται στις 29.789,82 μονάδες με απώλειες  -1,29%, ο  S&P 500 υποχωρεί στις 3.639,62 μονάδες με πτώση -1,88%  ενώ ο Nasdaq κινείται στις 12.529,83 με απώλειες -1,77%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 3 μετοχές κινούνται θετικά  (Nike +5,30%, Goldman Sachs +5,08% και JPMorgan +2,59%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Intel (-4,17%), Dow (-3,20%) και  American Express (-3,17%).

Βουτιά 4% σημειώνει η μετοχή της Tesla στην πρώτη μέρα της στον δείκτη S&P 500.

Keywords
Τυχαία Θέματα