Wall Street: Έχασε και τις 27.000 μονάδες ο Dow Jones – Νέες απώλειες για χρυσό και πετρέλαιο

Κάτω και από τις 27.000 μονάδες κατρακύλησε την Τετάρτη ο Dow Jones, παρά την αρχική προσπάθεια για ανάκαμψη μετά τις εφιαλτικές δύο συνεδριάσεις της αρχής της εβδομάδας.

Ο φόβος για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία, και ειδικά στην περίπτωση που η επιδημία  Covid-19 επεκταθεί και στις ΗΠΑ, πέρα από τα μεμονωμένα κρούσματα που έχουν καταγραφεί, συνεχίζει να προκαλεί άγχος στους επενδυτές. Η πιθανότητα μετατροπής της επιδημίας σε πανδημία, παρά την κάμψη που παρατηρείται στην Κίνα, μοιάζει αρκετά πιθανή, ειδικά

μετά την έξαρση των κρουσμάτων σε Ιταλία, Νότια Κορέα και Ιράν. Και ενώ ο νέος ιός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα θανατηφόρος, η δυνατότητα ταχύτατης εξάπλωσής του και τα μέτρα των κρατών για τον περιορισμό της κινδυνεύουν να επηρεάσουν αρνητικά την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά τις λύσεις που είχαν δοθεί για να ξεπεραστεί ο  εμπορικός πόλεμος.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones έκλεισε με νέες απώλειες 123 μονάδων (-0,45%) στις 26.957,59 μονάδες. Από τις 30 μετοχές που αποτελούν τον δείκτη, οκτώ μετοχές, ενώ οι υπόλοιπες έκλεισαν ξανά στο κόκκινο. Τη μεγαλύετερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Pfizer (2,33%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση αυτή της Walt Disney (-3,74%) έπειτα και από την απόφασή για απόσυρση του CEO της Μπομπ Άιγκερ.

Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.116,39 μονάδες με απώλειες -0,38%, ενώ αντίθετα σε θετικό έδαφος έκλεισε ο Nasdaq  στις 8.980,77 μονάδες με άνοδο +0.17%.

Για δεύτερη ημέρα πτωτικά έκλεισε η τιμή του χρυσού, με το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου να υποχωρεί κατά -0,4% στα 1.643,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Πτώση και για το αργό τύπου WTI,  παραδόσεως Απριλίου, στα 48,73 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες -2,3%. Η τιμή του Brent, παραδόσεως Απριλίου, υποχώρησε κατά -2,8%  στα 53,43 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα