Wall Street: Δυναμικό ξεκίνημα υποδεικνύουν τα futures

Δυναμικά συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες χρηματιστηρίου της Wall Street, μετά την εξαιρετική επίδοση της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία μάλιστα αποτέλεσε και την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση για Nasdaq και S&P 500 εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες.

Την καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούλιο σημείωσε η Wall Street, με τον ο S&P 500 να κλείνει την προηγούμενη εβδομάδα με άνοδο 3,8%, ο Dow Jones με κέρδη 3,3% και ο Nasdaq με άνοδο

4,6%. Τόσο για τον S&P 500 όσο και για τον Nasdaq αυτή ήταν η καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούλιο, ενώ για τον Dow Jones η καλύτερη εβδομάδα από τον Αύγουστο.

Οι αγορές απέδειξαν ότι είναι πολύ ανθεκτικές γεγονός που μπορεί και να οφείλεται στην αυξανόμενη πεποίθηση ότι όποιος κερδίσει τον επόμενο μήνα στις εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν όλο και σε μεγαλύτερο ποσοστό τον Μπάιντεν, θα υπάρξει ένα σημαντικό δημοσιονομικό κίνητρο για ψήφιση πακέτου τόνωσης με το μόνο άγνωστο να παραμένει το μέγεθος του πιθανού πακέτου.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά κέρδη από τις αρχές αυτής της εβδομάδας αλλά και στις δυσκολίες που φαίνεται να παρουσιάζουν οι συζητήσεις ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους για την εύρεση ενός πακέτου τόνωσης της οικονομίας. Η κλεψύδρα για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αδειάζει, και ένα πακέτο τόνωσης πριν από αυτές θα ήταν ιδανικό, ωστόσο οι διαφορές ανάμεσα σε κυβέρνηση και  Κογκρέσο συνεχίζουν να υφίστανται. Οι Δημοκρατικοί το σαββατοκύριακο απέρριψαν πρόταση ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μούτσιν, που αντιπροσωπεύει την πιο γενναιόδωρη πρόταση βοήθειας της κυβέρνησης Τραμπ μέχρι στιγμής.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος απέδειξε πολύ καθαρά ότι δεν έχει πάρει σοβαρά τον πόλεμο κατά του ιού. Αυτή η στάση αντικατοπτρίζεται στην εξαιρετικά ανεπαρκή απάντηση που τελικά λάβαμε από τη διοίκηση το Σάββατο. Μέχρι να επιλυθούν αυτά τα σοβαρά ζητήματα, παραμένουμε σε αδιέξοδο», έγραψε η Νάνσυ Πελόσι σε επιστολή της την Κυριακή.

Στο ταμπλό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κερδίζουν ήπια 52 μονάδες ή 0,19%, με τα futures να κερδίζουν επίσης 0,56% στις 3.495 μονάδες τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν κέρδη 187,75 μονάδων ή 1,60%.

Keywords
Τυχαία Θέματα