Wall Street: Διεύρυνε το αρνητικό σερί ο Nasdaq, το χειρότερο από το 201

23:33 6/9/2022 - Πηγή: Mononews

Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, επιστρέφοντας από την αργία της Labor Day.

Η αγορά επηρεάστηκε αρνητικά από την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων με αυτή του 10ετούς τίτλου να ενισχύεται κατά 14,9 μονάδες βάσης στο 3,339%, στο υψηλότερο σημείο από τις 15 Ιουνίου. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έφτασε μέσα στην ημέρα έως το 3,51% για να περιοριστεί αργότερα στο 3,50%.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχώρησε

στις 31.146,16 μονάδες με απώλειες -0,55%, ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.908,48 μονάδες με πτώση -0,40% ενώ ο  Nasdaq διαμορφώθηκε στις 11.544,91 μονάδες με πτώση -0,74%.

Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση για τον Nasdaq, στο χειρότερο πτωτικό του σερί από τον Νοέμβριο του 2016.

Η αγορά βγαίνει από μια τρίτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα, ωστόσο και η τρέχουσα περιέχει εξελίξεις που μπορούν να επηρεάσουν το κλίμα. Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα την απόφαση της ΕΚΤ (την Πέμπτη) για την αύξηση των βασικών της επιτοκίων. Ήδη υπάρχουν αρκετοί αναλυτές που υποστηρίζουν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αρκεστεί στην αναμενόμενη αύξηση κατά 50 μ.β. αλλά θα μπορούσε να κινηθεί με μια άνοδο των βασικών επιτοκίων κατά 75 μ.β., δίνοντας ένα σήμα και στη FED για μια ανάλογη κίνηση της μεθεπόμενη εβδομάδα.

Η αγορά είδε, εξάλλου, την Τρίτη τα στοιχεία του ISM για τον δείκτη PMI των υπηρεσιών τον Αύγουστο να είναι ισχυρότερα από το αναμενόμενο, φτάνοντας στο 56,9 έναντι των προσδοκιών για 55,5. Η έκθεση ακολουθεί αυτή για τις θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, και η οποία ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες της Wall Street.  Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία μπορεί να σημαίνουν ότι η FED έχει το περιθώριο να συνεχίζει να ενεργεί επιθετικά όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων.

Μετοχές

Από τις μετοχές 30 του Dow Jones μόλις 7 κατάφεραν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Visa( 0,44%),  Boeing (0,38%) και  Johnson & Johnson (0,27%). Από τις υπόλοιπες 23, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι 3M (-4,15%) και  Intel (-2,75%).

Από τις μετοχές του S&P 500, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Rollins (6,05%), μετά την αναβάθμισή της από την RBC Capital Markets. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Moderna (-6,13%).

Βουτιά 18,42% σημείωσε η μετοχή της Bed, Bath & Beyond μετά και την είδηση της αυτοκτονία του CFO Gustavo Arnal την περασμένη Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Βουτιά 3% για το Brent – Οριακή άνοδος για το WTI

Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη για τους βασικούς δείκτες καθώς το Brent υποχωρεί

ΕΧΑΕ: Κανονικά η συνεδρίαση της Τετάρτης – Πού οφειλόταν το πρόβλημα στο Χρηματιστήριο

Keywords
Τυχαία Θέματα