Wall Street: Δεύτερη ανοδική ημέρα, εν αναμονή της νέας αύξηση των βασικών επιτοκίων από τη FED

23:28 3/5/2022 - Πηγή: Mononews

Σε θετικό έδαφος με ήπιες μεταβολές έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις ΗΠΑ, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, σε μια ημέρα με αρκετή νευρικότητα από τους επενδυτές, ενόψει και των αυριανών ανακοινώσεων της FED.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.128,79 μονάδες με άνοδο 0,20%, ο S&P 500 στις 4.175,48 μονάδες με κέρδη 0,48% ενώ ο Nasdaq στις 12.563,76

μονάδες με άνοδο 0,22%.

Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε ο τομέας της ενέργειας, παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, με τις μετοχές της Exxon Mobil και της EOG Resources να κλείνουν με κέρδη άνω του 2%. Οι αμυντικοί τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σημείωσαν επίσης καλύτερες επιδόσεις, με την Pfizer να κλείνει με άνοδο 2,8% αφού ανακοίνωσε ένα ισχυρότερο από το αναμενόμενο πρώτο τρίμηνο.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (3,42%), η  Verizon Communications (2,21%) και η JPMorgan (2,13%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Nike (-2,59%),  Procter & Gamble Co. (-1,61%) και Visa (-1,50%).

Η αγορά αναμένει πως η FED, οι αξιωματούχοι της οποίας ξεκίνησαν να συνεδριάζουν σήμερα, αναμένεται να ανακοινώσουν τη δεύτερη αύξηση των βασικών επιτοκίων μέσα στο 2022, αυτή τη φορά κατά 50 μονάδες βάσης (η πρώτη αύξηση ήταν κατά 25 μονάδες βάσης). Μάλιστα η αγορά υπολογίζει πως η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει την σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής για να περιοριστεί πιο γρήγορα ο υψηλός πληθωρισμός, που επιμένει να πλήττει την αμερικανική οικονομία.

Πάντως, αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει την επικείμενη αύξηση των βασικών επιτοκίων, έχοντας ήδη κινηθεί ανάλογα τις τελευταίες εβδομάδες του Απριλίου. Έτσι το ενδιαφέρον αναμένεται περισσότερο στην αντίδραση της αγοράς από τις επιμέρους ανακοινώσεις των αξιωματούχων της FED, γύρω από την πορεία της οικονομίας.

Στα υπόλοιπα μάκρο που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, οι εργοστασιακές παραγγελίες για τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 2,2%, καλύτερα από το αναμενόμενο. Οι θέσεις εργασίας ανήλθαν στα 11,5 εκατομμύρια, το υψηλότερο όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Βουτιά άνω του 2% για το πετρέλαιο, άλμα 6,4% για το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 10 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό σε μονάδα οπτανθρακοποίησης στην ανατολική Ουκρανία

Keywords
Τυχαία Θέματα