Wall Street: Απώλειες στους δείκτες λόγω ύφεσης – Ισχυρές πιέσεις -8% για τη Meta

Πτωτικά άνοιξαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το χθεσινό ράλι, αφού τόσο ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα όσο και η συρρίκνωση που παρουσίασε η αμερικανική οικονομία για δεύτερο σερί τρίμηνο, χτυπούν ξανά τις μετοχές.

Χθες η Wall σημείωσε σημαντική άνοδο με τον Nasdaq να εκτοξεύεται κατά 4%. Συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 32.197,59 μονάδες με άνοδο 1,37%, ο S&P 500 στις 4.023,59 μονάδες με άνοδο 2,62% ενώ ο Nasdaq

εκτοξεύθηκε στις 12.032,42 μονάδες με άλμα 4,06%.

Σήμερα οι επενδυτές, στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων της Fed κατά 75 μονάδες βάσης, είδαν νέα στοιχεία να ρίχνουν το ΑΕΠ των ΗΠΑ με ετήσιο ρυθμό κατά 0,9%, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός μείωσε τις καταναλωτικές δαπάνες και οι σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εμπόδισαν τις επιχειρηματικές επενδύσεις και τη ζήτηση κατοικιών. Οι αποδόσεις του διετούς ομολόγου υποχώρησαν αφού η έκθεση μείωσε τις πιθανότητες περαιτέρω επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ παρέμειναν χαμηλότερα και το δολάριο διέγραψε τα κέρδη.

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων η μετοχή της Meta υποχωρεί κατά 7,5% αφού δημοσίευσε χειρότερα του αναμενομένου οικονομικά αποτελέσματα. Amazon και Apple επίσης χάνουν ήπια λίγο κάτω του 1%, αφού οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τα οικονομικά τους αποτελέσματα, μετά το καμπανάκι του κλεισίματος.

Από την άλλη η Ford προσθέτει 3,3% μετά τα ενθαρρυντικά και καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου.

Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,5% στις 32.034 μονάδες, ο S&P 500 επίσης χάνει 0,6% στις 3.996,8 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις 0,97% στις 11.928 μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Σε τεχνική ύφεση η οικονομία των ΗΠΑ-Μείωση 0,9% στο ΑΕΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα