Wall Street: Άνοδος στο άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες, αναμένοντας τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα

Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, δείχνοντας ικανοί να συνεχίσουν την εντυπωσιακή πορεία της προηγούμενης εβδομάδας που ήταν η καλύτερη από τον περασμένο Ιούλιο.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται, πλέον, στα εταιρικά κέρδη, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει και στις συζητήσεις ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους για την εύρεση ενός πακέτου τόνωσης της οικονομίας, παρά τις δυσκολίες που συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι Δημοκρατικοί το Σαββατοκύριακο απέρριψαν πρόταση ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον υπουργό Οικονομικών

Στίβεν Μνούτσιν, η οποία ήταν και η πιο γενναιόδωρη πρόταση, μέχρι σήμερα, από την πλευρά της κυβέρνησης Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί επιμένουν πως το πακέτο βοήθειας θα πρέπει να έχει ύψος 2,2 τρισ. δολάρια.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος απέδειξε πολύ καθαρά ότι δεν έχει πάρει σοβαρά τον πόλεμο κατά του ιού. Αυτή η στάση αντικατοπτρίζεται στην εξαιρετικά ανεπαρκή απάντηση που τελικά λάβαμε από τη διοίκηση το Σάββατο. Μέχρι να επιλυθούν αυτά τα σοβαρά ζητήματα, παραμένουμε σε αδιέξοδο», έγραψε η Νάνσυ Πελόσι σε επιστολή της την Κυριακή.

Έτσι, μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street τη Δευτέρα, ο  Dow  Jones κινείται στις 28.738,67 μονάδες με άνοδο 0,53%, ο  S&P 500 στις 3.506,06 μονάδες με κέρδη 0,83% ενώ ο  Nasdaq στις 11.729,27 μονάδες με άνοδο 1,29%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones την μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρουν οι μετοχές των Apple (2,9%) και Walgreens Boots Alliance (+2%) ενώ τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Nike, Dow Inc., και IBM, που υποχωρούν κατά 0,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα