Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα την Παρασκευή, «αναλύοντας» τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται στο άνοιγμα της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, βρίσκοντας στήριγμα στις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ.

Ο Πάουελ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα επιτρέπεται πλέον να ξεπεραστεί ο στόχος για πληθωρισμό 2% προκειμένου να υπάρξει τόνωση των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας, πριν αποφασιστεί νέα αύξηση των επιτοκίων. Με δεδομένο πως ακόμα και σήμερα

ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλότερα του 2%, αυτό σημαίνει πως πιθανότατα τα μηδενικά επιτόκια θα διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από εκεί και πέρα οι επενδυτές είδαν τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα αγαθών των ΗΠΑ τον Ιούλιο, το οποίο διευρύνθηκε στα 79,32 δισ. δολάρια  από 71 δισ. δολάρια τον Ιούνιο.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχύεται στις 28.576,43 μονάδες με άνοδο 0,30%. Ο  S&P 500  κινείται στις 3.494,12 μονάδες με άνοδο 0,27% ενώ ο  Nasdaq στις 11.697,69 μονάδες με κέρδη 0,62%.

Από τα εμπορικά νέα ξεχωρίζει η ανακοίνωση της Coca Cola για εθελούσια εξόδου για 4.000 εργαζομένους της σε ΗΠΑ, Καναδά και Πουέρτο Ρίκο, αλλά και οι κινήσεις της Moderna η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ιαπωνία για πιθανή πώληση 40 εκατ. δόσεων του υποψήφιου εμβολίου της.

Keywords
Τυχαία Θέματα