Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα με στήριξη στα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας

Με ήπια άνοδο άνοιξε την Πέμπτη η Wall Street με τους επενδυτές να βρίσκουν στήριγμα στα στοιχεία από την αγορά εργασίας και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Οι αρχικές αιτήσεις για την έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας  υποχώρησαν στις 406.000 την προηγούμενη, σε νέο χαμηλό ρεκόρ για την περίοδο μετά την έναρξη της πανδημίας, και πολύ χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 425.000.

Την ίδια ώρα, έκθεση του υπουργείου Εμπορίου ανέφερε πως η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ έφτασε στο 6,4%

στο πρώτο τρίμηνο, αφήνοντας αμετάβλητες τις αρχικές εκτιμήσεις.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Ford συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την ανοδική της πορεία, βρίσκοντας νέα ώθηση στην αναβάθμιση από την RBC. Η μετοχή, η οποία την Τετάρτη έκλεισε στο +8,5%, κινείται σήμερα κοντά στο +5%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, διευρυμένες απώλειες ανακοίνωσε για το τρίμηνο η εταιρεία λογισμικού data-analytics Snowflake, με την μετοχή της να υποχωρεί αυτή την ώρα στο -3,37%.  Αντίθετα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Nvidia. Η μετοχή της πάντως κινείται σε αρνητικό έδαφος (-0,49%).

Οι επενδυτές, πάντως, αναμένουν την Παρασκευή τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ οι συναλλαγές αναμένεται να επηρεαστούν και από την επερχόμενη αργία της Memorial Day, καθώς η Wall Street θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται στις  34.524,76 μονάδες με άνοδο 0,59%, ο S&P 500 στις 4.208,83 μονάδες με κέρδη 0,31% ενώ ο Nasdaq στις 13.751,59 μονάδες, με άνοδο 0,10%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Ανοδικό,Wall Street, anodiko