Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες, μετά τα στοιχεία για την ανεργία τον Μάιο

17:44 4/6/2021 - Πηγή: Mononews

Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να επιχειρεί να αναλύσει τα στοιχεία που έδωσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας για την αγορά Εργασίας τον Μάιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,8% τον Μάιο από 6,1% τον Απρίλιο, καθώς η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 559.000 νέες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός ήταν χαμηλότερος από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, που μίλαγαν για 650.000 νέες θέσεις εργασίας. Κάτι που χαροποίησε την αγορά,

καθώς περιορίστηκε η ανησυχία για την πιθανή υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερη αλλαγή πολιτικής από τη FED.

Παράλληλα, τα στοιχεία για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα, στις 278.000 νέες θέσεις εργασίας αντί για 266.000, όπως αναφέρθηκε πρωτίστως.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Facebook βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με έρευνες από τις ρυθμιστικές αρχές του Η.Β. και της ΕΕ  για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει κατά πόσον το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραβιάζει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο χρησιμοποιώντας δεδομένα που συγκεντρώνουν διαφημιστές προκειμένου να τους ανταγωνίζεται μέσω της δικής του διαφημιστικής δραστηριότητας. Η μετοχή της πάντως κινείται θετικά, στο +0,7%.

Η μετοχή της Broadcom κινείται στο +2,38% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα τρέχοντος τριμήνου πάνω από τις προσδοκίες, επωφελούμενη από την αυξανόμενη υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G. Η μετοχή της Wells Fargo κινείται στο +0,37% μετά την αναβάθμισή της από την Bank of America σε «buy» από «nutral», λέγοντας ότι εξακολουθεί να έχει σημαντική άνοδο, παρά τα κέρδη 50% μέχρι στιγμής φέτος, καθώς η νέα ηγετική της ομάδα προσπαθεί να βρει νέες ροές εσόδων και να κατευνάσει τις ρυθμιστικές αρχές.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις 34.700,64  μονάδες με άνοδο 0,36%, ο
S&P 500 στις 4.218,60  μονάδες, με άνοδο 0,61% ενώ ο Nasdaq στις 13.769,10 μονάδες, με άνοδο 1,14%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Ανοδικό, Μάιο,Wall Street, anodiko, maio