Wall Street: Ανοδικά τα futures στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Επάνοδο δείχνουν τα futures στη Wall Street για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τα ελπιδοφόρα μηνύματα του κορυφαίου επιδημιολόγου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AFP εκτίμησε ότι δεν θα είναι απαραίτητη η επιβολή νέου lockdown στις ΗΠΑ παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού σε κάποιες Πολιτείες.

Η αβεβαιότητα

κυριάρχησε στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις στη Wall Street, καθώς o Dow Jones, λόγω της ανησυχίας για νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού, έκλεισε πτωτικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο -0,65% και στο -0,15% αντίστοιχα. Ο τεχνολογικός δείκτης NASDAQ είναι ο μόνος που επιβίωσε από αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και συνέχισε ανοδικά, κλείνοντας χθες στο +0,33%. Ο S&P 500 ενώ έκλεισε πτωτικά την Τετάρτη, ανέκαμψε στη συνεδρίαση της Πέμπτης και έκλεισε με ήπια άνοδο στο +0,06%.

Ωστόσο θετικά είναι τα μηνύματα από την Goldman Sachs η οποία σε νέα έκθεσή της βλέπει σαφή σημάδια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας το 2020, τονίζοντας όμως ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Η επενδυτική τράπεζα αναμένει πλέον ότι το πλήγμα της πανδημίας στην οικονομία θα είναι ηπιότερο το τρέχον δεύτερο τρίμηνο, αναθεωρώντας στο -33% την πρόβλεψή της για την πτώση του αμερικανικού ΑΕΠ, από το -36% που ήταν η αρχική της εκτίμηση. Επιπλέον αναμένει ισχυρή ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο του 2020 και προβλέπει ότι  η αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,2%, ποσοστό μικρότερο από το -5,2% που είχε προβλέψει αρχικά.

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι  δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρξει επιστροφή στο lockdown στις ΗΠΑ παρά το νέο κύμα κρουσμάτων σε κάποιες Πολιτείες, τονίζοντας ότι οι Αρχές θα επικεντρωθούν στο καλύτερο έλεγχο της πανδημίας, επισημαίνοντας πάντως ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πολλά πράγματα καλύτερα».

Οι επενδυτές δείχνουν να βλέπουν τα πράγματα από μια πιο αισιόδοξη ματιά για ανάκαμψη της οικονομίας. Τα κρούσματα στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ  Τραμπ τόνισε ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούν σε ένα νέο lockdown, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο Άντονι Φάουτσι.

Σε αυτό το κλίμα, τα futures στη Wall Street δείχνουν άνοδο, με τον Dow Jones να βρίσκεται στο +1,24%, στις 26.221 μονάδες και τον S&P 500 στο 1,11%. Ανοδικά δείχνει πως θα κινηθεί στην τελευταία συνεδρίαση ο τεχνολογικός δείκτης NASDAQ, ο μόνος που επιβίωσε  αυτή την εβδομάδα, τα futures του οποίου δείχνουν άνοδο στις 10.078 μονάδες και στο +0,96%.

Keywords
Τυχαία Θέματα