Wall Street: Ανοδικά τα futures μετά τις ανακοινώσεις Walmart και Home Depot

Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, παίρνοντας ώθηση από τα θετικά εταιρικά στοιχεία της Walmart και της Home Depot, με τους επενδυτές ωστόσο να εξακολουθούν να περιμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FED ώστε να αναλύσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού.

Την Δευτέρα οι δείκτες κινήθηκαν υποτονικά, κλείνοντας τελικά με απώλειες. Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.262,19 μονάδες με απώλειες 0,35%, ο S&P 500 στις

4.150,68 μονάδες με πτώση 0,56% ενώ ο Nasdaq στις 13.290,29 μονάδες με απώλειες 1,04%.

Τα βλέμματα της αγοράς στρέφονται στα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των εταιριών λιανικής, Walmart και Home Depot. Η Walmart, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο, κέρδισε 1,5% μετά την αύξηση των προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη, καθώς οι πρόσθετοι έλεγχοι κινήτρων αύξησαν τις δαπάνες για ενδύματα και ηλεκτρονικά είδη. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 32,3% στα 6,91 δια. δολάρια στο τρίμηνο, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,69 δολάρια ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Home Depot αυξήθηκαν 2,3% στις προαγορές συναλλαγών μετά τα υψηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη τριμήνου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 32,7% στα 37,50 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 34,82 δισ. δολάρια με τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μέχρι τις 2 Μαΐου να διαμορφώνονται στα 4,15 δισ. ευρώ ή 3,86 ευρώ ανά μετοχή, από τα 2,25 δισ. ευρώ ή 2,08 ευρώ ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

Η Macy’s σημείωσε άνοδο 4% προσυνεδριακά όταν ανέφερε καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία συγκρίσιμη αύξηση πωλήσεων. Η Wells Fargo σημείωσε πτώση 0,5% μετά την πώληση σχεδόν όλων των συμμετοχών της Berkshire Hathaway Inc, εγκαταλείποντας μια επένδυση άνω των 31 ετών.

H μετοχή της Tesla συνεχίζει και σήμερα να δέχεται πιέσεις άνω του 1%, επηρεασμένη αρνητικά τόσο από την αναταραχή των κρυπτονομισμάτων, μετά από τα αντικρουόμενα μηνύματα του Elon Musk για την επένδυση της εταιρείας σε bitcoin, όσο κυρίως από την αποκάλυψη της μεγάλης θέσης short ( 800.100 μετοχές της Tesla, αξίας 534 εκατ. δολαρίων) μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου που έχει λάβει η Scion Asset Management του Michael Burry.

Η ανησυχία των επενδυτών ότι η αύξηση του πληθωρισμού θα οδηγήσει σε «ξεπούλημα της αγοράς», τους κάνει να στρέφονται στα ομόλογα «junk», ένας τομέας που συνήθως θεωρείται αρκετά επικίνδυνος. Τα ομόλογα από εταιρείες με αξιολογήσεις κάτω από το BBB- θεωρούνται λιγότερο ασφαλή, εξ ου και ο όρος «junk bonds» της αγοράς. Προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις για να αντισταθμίσουν το υψηλότερο ποσοστό αθέτησης σε σύγκριση με τις εταιρείες «επενδυτικής βαθμίδας». Ωστόσο, με τους επενδυτές να πιστεύουν ότι ο κύριος κίνδυνος για τις αγορές ομολόγων αυτή τη στιγμή είναι η αλλαγή της νομισματικής πολιτικής από τη FED, αυτές οι υψηλότερες αποδόσεις θεωρούνται απόθεμα ασφαλείας. Τα αμοιβαία κεφάλαια ομολόγων junk σύμφωνα την EPFR, έχουν καταφέρει εννέα συνεχόμενες εβδομάδες επενδυτικών εισροών και έξι συνεχόμενες εβδομάδες ροών σε ειδικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF).

Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow κερδίζουν ήπια κατά 15 μονάδες ή 00,5%, τα futures του S&P 500 διαπραγματεύονται κατά 4 μονάδες ή 0,07% υψηλότερα και του Nasdaq σημειώνουν άνοδο 61 μονάδων ή 0,47%.

Keywords
Τυχαία Θέματα