Wall Street: Ανοδικά τα futures με το βλέμμα στη Federal Reserve

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street την Τρίτη, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στη διήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve.

Χθες η Wall Street επέστρεψε στα κέρδη μετά τις δύο συνεχόμενες εβδομάδες «χασούρας». Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση της AstraZeneca

να προχωρήσει στη τρίτη φάση δοκιμών του εμβολίου κατά του κορονοϊού, γεγονός που επέφερε ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στους επενδυτές. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 327,96 μονάδες στο 1,18% κλείνοντας στις 27.993,33 μονάδες. Πρωταγωνίστριες αναδείχθηκαν οι μετοχές της American Express (+3,78%), της Boeing (+3,20%) και της Apple (+3%). Ο S&P 500 έκλεισε την συνεδρίαση της Δευτέρας στις 3.383,54 μονάδες με κέρδη 1,27% και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε στις 11.056 μονάδες με άνοδο 1,87%.

Η Fed ξεκινάει την Τρίτη διήμερη συνάντηση για χάραξη πολιτικής, τις αποφάσεις της οποίας περιμένει με ενδιαφέρον η αγορά, καθώς οι επενδυτές  θα περιμένουν σημάδια αναφορικά με το πώς φαίνεται η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ.

Ενδιαφέρον υπάρχει μετά τα θετικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, όπου οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά το 2020, κατά 0,5% σε ετήσια βάση, γεγονός που φέρνει αισιοδοξία στις ΗΠΑ και στους επενδυτές οι οποίοι αναμένουν ανάλογα αποτελέσματα.

Σε αυτό το κλίμα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 186 μονάδες ή 0,67%, ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 ενισχύονται στις 3,397 μονάδες με κέρδη 0,80%. Λίγο πριν το άνοιγμα, τα συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq, ο οποίος παρουσιάζει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης, ενισχύονται κατά 131 μονάδες, στο 1,18%.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Ανοδικά, Federal Reserve,Wall Street, anodika, Federal Reserve