Wall Street: Άλμα 2,5% για τον Nasdaq, απογειώθηκε στο +9,47% η Tesla

Με τις τεχνολογικές μετοχές να ξεχωρίζουν και τον Nasdaq να κλείνει με άνοδο μεγαλύτερη των 260 μονάδων ολοκληρώθηκε η Δευτέρα στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν κυρίως στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις γύρω από τις έρευνες για εμβόλια κατά του κορονοϊου.

H AstraZeneca, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών τους για το πειραματικό εμβόλιο ChAdOx1

nCoV-19. Κατά την κλινική δοκιμή της πρώτης φάσης σε πάνω από 1000 συμμετέχοντες, δεν παρουσιάστηκε καμία σοβαρή παρενέργεια ενώ προκλήθηκε η παραγωγή τόσο αντισωμάτων όσο και ανοσολογικών αποκρίσεων Τ-λεμφοκυττάρων. Πάντως η μετοχή της  AstraZeneca υποχώρησε κατά 3,96%.

Παράλληλα, ενθαρρυντικά ήταν τα νέα και για το εμβόλιο της γερμανικής εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech σε συνεργασία με τη φαρμακοβιομηχανία Pfizer. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, και το δικό τους εμβόλιο ήταν ασφαλές και επέφερε ανοσοαπόκριση σε ασθενείς στους οποίους δοκιμάστηκε.

Τα νέα για τα εμβόλια έρχονται μετά τα νέα αρνητικά στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ, με νέα αρνητικά ρεκόρ να σημειώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ.

Πέρα από τα νέα για τον κορονοϊό, η αμερικανική αγορά συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ το ενδιαφέρον έχει στραφεί και προς την Ευρώπη και τη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο 0,03% στις 26.680,87 μονάδες ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις  3.251,84 μονάδες με κέρδη 0,84%. Αντίθετα, άλμα 2,51% σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε σε νέα τιμή ρεκόρ στις 10.767,09 μονάδες, με μεγάλη πρωταγωνίστρια ξανά την Tesla, η οποία έκλεισε στα 1.643 δολάρια με άνοδο 9,47%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 10 έκλεισαν με άνοδο. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (4,30%) και Apple (2,11%).

Αντίθετα, από τις υπόλοιπες 20 που έκλεισαν με πτώση, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της Dow Inc. (-3,14%).

Keywords
Τυχαία Θέματα